Relatie problematiek

Een goede vriendin, Cindy, is in te woelig relatiewater terecht gekomen met haar partner, Dirk. Een jaar of 9 geleden gelukkig getrouwd maar het laatste jaar is er te veel chagrijn van hem naar haar toe gekomen. Meer en meer kon ze het niet meer goed doen en kreeg ze woede aanvallen over zich heen. Gelukkig heeft ze daar paal en perk aan gesteld en hij woont nu in ieder geval voorlopig op een andere plek. Ik zag haar onlangs en ze lachtte weer. Ik merkte op dat het fijn was om die lach weer te horen. Cindy vertelde echter dat dat pas zo is in de tweede helft van de dag. Ze wordt beroerd wakker, is zichzelf kwijt en angstig in de ochtend. Ze had vaak dezelfde nachtmerrie-achtige droom. In die droom is ze met een groep mensen waar ze van houdt en de een na de ander zegt dan iets dat niet goed is en keert zich van haar af. Emotioneel en met bonzend hart wordt ze dan beroerd wakker en blijft dat dan een hele tijd. Cindy interpreteerde het zo dat ze blijkbaar heel erg bang is om verlaten te worden en dat ze daar doorheen te gaan heeft. Die interpretatie genereerde een rode vlag bij me. Het was weinig vrij, gaf geen rekenschap van de positieve stap die ze zette en zoals ze het uitdrukte, zat er iets verbetens in en ook een gevoel van machteloosheid ten opzichte van die angst. Zij 'moest' die problematiek zelf oplossen en faalde voortdurend. Ik ging er eens naar kijken met haar.

 

Angst om alleen te komen, is een basisangst. Waarschijnlijk heb je die nodig om te zorgen dat je blijft overleven. Daar kun je niet zomaar van af komen, als dat al wenselijk zou zijn. Als het zo groot wordt dat het verstoort, terwijl de feitelijke situatie die angst niet bevestigt, klopt er iets niet. In geval van Cindy zouden haar vrienden haar nooit zomaar verlaten en was er ook geen sprake van kritiek.

 

Dirk had een hoop energie in Cindy's ruimte gelegd. Hij vond dat zij de reden was dat hij zich niet goed voelde, dan wel dat zij er wat aan kon doen zodat hij zich beter zou voelen. Dat is echter zelden zo en Cindy kon dat ook niet echt voor hem oplossen. Het laatste jaar was de druk opgevoerd en had Dirk nog meer energie in haar ruimte gelegd. Cindy had dat opgelost door compromissen te doen: 'ok, als jij het vervelend vindt dat er mensen over de vloer komen, dan nodig ik ze niet meer uit', 'ok, druk dan je boosheid maar uit in me en vertel me wat ik niet goed doe', 'ok, ik zal dan thuis zijn en eten maken'. Als je energie van een ander in je ruimte accepteert, maakt dat je eigen leefruimte kleiner. Je begint dan dingen niet meer te doen die je uit jezelf wel zou doen. Technisch wordt je aura kleiner, dan wel bevolkt door van alles en nog wat, maar minder en minder met jezelf. Je leidt je eigen leven niet meer, maar wordt geleefd. Het is slecht voor jezelf, maar ook slecht voor die ander. Die ander komt namelijk in een illusie terecht dat hij/zij blijkbaar recht heeft op je leefruimte. Daarmee ga je dan een leugen faciliteren als je dat blijft doen.

 

In het terugpakken van haar eigen leefruimte, was de droom een uitdrukking van het bewust worden van de negativiteit van Dirk in haar ruimte. Doordat zij weer groter werd, werd ook duidelijk dat er elementen waren in haar ruimte die er niet hoorden. Dat was een stukje van die angst in die dromen. Haar aura was strak om haar heen, die begon zich weer wat groter te maken en met het verruimen van die grenzen, werd bewuster wat er binnen die grenzen was geslopen.

 

Het volgende was een ander energie-technisch fenomeen. Dat drukte zich uit in de mate van controle die die angst had over Cindy. De grip van die angst was te groot. Cindy wist heel goed dat ze niet zo bang hoefde te zijn. Dat weten was echter niet voldoende om de angst tot bedaren te brengen. Als iets zo wild is in je ruimte, of zo veel macht heeft over je, is dat bijna altijd iets van een ander. De eigen verlatingsangst die hoort bij Cindy's lichaam bestaat in een mate waar Cindy zelf prima mee om kan gaan. Je eigen energie is van jou en jij bent daar heel natuurlijk de baas over en die kun je tamelijk makkelijk een juiste plek geven. Daar raak je niet van in de macht. Energie van een ander is niet van jou en je bent daar dan ook niet de baas over. Als dat in je ruimte komt, kan het een eigen leven gaan leiden. Je zou dat zelfs letterlijk kunnen opvatten. Het is niet jouw leven meer. Het is een eigen leven. Dat is zelden wenselijk. De mate van emotie is gewoonlijk te hoog. De irrationaliteit is navenant ook hoog. Gevoel van jezelf en zelfwaardering wordt dan laag. In geval van Cindy was er zoveel energie van Dirk in de overweging 'alleen is niet ok' gegaan dat het daardoor grote proporties had aangenomen. Veel groter dan nodig. Daardoor kon ze het niet meer managen. Doordat Cindy bewust werd dat het Dirk's energie was die de boel zo opblies, begon ze al energie te scheiden en Dirk's energie meer op afstand te zetten. Het probleem werd daarmee meteen een heel stuk minder. Als Dirk's energie daar was blijven zitten, had Cindy misschien wel jaren kunnen worstelen met die angst en was er best een grote kans geweest dat eenzelfde relatie aangetrokken zou worden, te veel gebaseerd op een leugen in haar ruimte dat ze niet alleen zou kunnen zijn. Een leugen omdat het een energie van een ander is.

Toen Cindy deze mechanismes doorhad, begon ze al meteen veel beter te slapen. Ook hoefde ze niet meer zo nodig door die angst heen, want die was voor het grootste gedeelte al weg. En nog meer dan ze al besloten had, ging ze niet meer akkoord met gebruikt te worden als vuilnisbak waar iedereen zomaar van alles in mag kieperen.

 

De droom had belangrijke informatie, maar niet zo letterlijk als het dagelijkse verstand geneigd was te denken. Cindy interpreteerde haar situatie en gevoel een beetje kort door de bocht. Dat was alles dat ze 'verkeerd' deed waardoor beschikbare ondersteunende elementen als liefde en zelfwaardering, op afstand raakten. Bewust worden van hoe energie werkt, hielp meteen een stuk healing op gang.

 

(De namen Cindy en Dirk zijn gefingeerd)

...
Google+ has been discontinued. To ensure a better user experience, please consider removing this element from your site.

Alle blogs van

Wim

Ach...

...we zijn allemaal mensen en niemand is helemaal gezond. Zelfs de meest ‘gezonde' mensen zijn zichzelf ergens kwijt en maken daarom verkeerde beslissingen of maken dingen mee die ongewenst zijn. Er is niemand die ongeschonden door het leven komt. En iets als succesvolle mensen is meestal ook maar een dun laagje...

Antwoord

Voor gedachten als ‘ik kan niet…’. Heel reëel: er zijn dingen...

Het grote water...

In februari/maart 2018 woedde er een fikse griep in het land. Mijn moeder die al op leeftijd is en niet de sterkste fysieke conditie kreeg het ook. Ze was echt flink ziek en toen ik op bezoek was, zei ze dat ze bang was dat ze dood zou gaan.

Astraal reizen

Afgelopen woensdag een les oer astraal reizen. Lucide dromen in verschillende varianten en astrale projectie kwam ook aan de orde. Vannacht gelijk een lucide droom. Ik ben op mijn schip en Liesbeth is iets aan het vertellen. Ik denk dan dat het zo absurd is dat het niet echt kan zijn.

Lucide droom

Vannacht werd ik wakker in mijn droom en zag Liesbeth met een man overleggen over het curriculum op een paar meter afstand van me. Ik weet dat het een droom moet zijn en als in andere lucide dromen dat er een element komt van overgave, draai ik me on, zak door het bed.

Ratio

In navolging van mijn laatste blog. Toen ik aan de universiteit studeerde had ik al de readingopleiding in Nederland achter de rug. Tijdens die studie was ik niet meer bezig met energiewerk. Filosofie is denken en argumenteren. Dat werd uiteraard zeer getraind.

Logica

In vervolg op mijn vorige post "Ruud". Ik heb een jaar aan de universiteit van Utrecht filosofie gestudeerd. Ik kreeg daar onder andere een vak "logica". Logica is uiterst technisch en een soort wiskunde met oplopende complexiteit. Het examen bestond dan ook uit het oplossen van "logica" formules.

Ruud

Ik woon op een groot stalen schip en heb dat heel erg moeten opknappen. Staal betekent dat dat veel in de weg zit tijdens een verbouwing en eruit. Een manier om dat te doen, is snijbranden. bij snijbranden steek je gas in de fik en voeg je zuurstof toe.

Mijn eerste channel ervaring

Ik heb hoorn gestudeerd aan het conservatorium en ben daar jaren lang zwaar professioneel in geweest. Toen ik nog op conservatorium zat, of net daarna, speelde ik veel bij de radio-orkesten als free-lancer. In het toenmalige Radio Symfonie Orkest was mijn leraar 1e hoornist.

Werk: email van student

Deze email kregen we van een student. Ik vind het leuk om (anoniem) te delen, en de student vindt dat ook. Het is eenvoudig en mooi open geformuleerd. Vandaar... ‍

#metoo

In december 2017 doen/deden we een speciale hands on healing dag omtrent het thema van #metoo. Oorspronkelijk had ik een document geplaatst op de webpagina waarin heel veel consequenties genoemd werden. Dat was dermate veel informatie dat sommige lezers volliepen. Ook waren er lezers die de lijst als een soort checklist benaderden en voor zichzelf begonnen af te strepen hoe ze er aan toe waren. Dat was allemaal niet de bedoeling, dus vandaar dat het niet op de webpagina gebruikt is. Ik heb de lijst nog proberen te ordenen, maar het complexe is dat allerlei aspecten in elkaar grijpen. Als ik het echt goed zou willen doen, moet ik er een boek over schrijven, maar die tijd heb ik niet. Evengoed staat er interessante informatie in en het laat ook wel wat zien van onze wereld. Dus: als je dit leest, lees het met een beetje beschouwelijke afstand.

Relatie problematiek

Een goede vriendin, Cindy, is in te woelig relatiewater terecht gekomen met haar partner, Dirk. Een jaar of 9 geleden gelukkig getrouwd maar het laatste jaar is er te veel chagrijn van hem naar haar toe gekomen. Meer en meer kon ze het niet meer goed doen en kreeg ze woede aanvallen over zich heen. Gelukkig heeft ze daar paal en perk aan gesteld en hij woont nu in ieder geval voorlopig op een

Waarom zou je ook...

Soms als ik aan het werk ben, met name achter de computer, dan wil ik nog wel eens verder gaan dan mijn lichaam wil. Eigenlijk weet ik heus wel dat het beter is om te stoppen, maar het moet nu eenmaal af. Dat is het moment dat als er iets mis gaat

Waarom kapelletjes hoog liggen

Onlangs in de Bourgogne werd de reden duidelijk waarom kapelletjes als het even kan hoog op de berg gebouwd worden. Dit had de kapelbouwer namelijk voor ogen: A: "hé, kik, un kappellukke,

De nieuwe website

Eindelijk is hij er dan, de nieuwe site.

Marieke

Mijn moeder is best op leeftijd, heeft verschillende fysieke klachten en gaat een paar keer per week naar ouderen dagbesteding. Ik vroeg onlangs hoe het daar was en zij zei dat ze best ergens mee zat. Marieke was een andere bezoekster daar. Zij was licht dementerend, kwetsbaar.

Banketbakker

Vannacht droomde ik dat ik een soort banketbakker was en in dienst was en leerling was ergens om heel mooie, verfijnde en complexe gebakjes te maken. Aan het eind kreeg ik van de distributeur van gebakjes de opdracht om er nog twee af te leveren.

Trance Medium Energie

In dit artikel kun je iets lezen over Trance Medium energie. Het is een artikel dat ik lang geleden geschreven heb, maar nog altijd ok is.

Jezelf Zijn

Jezelf zijn vanuit een energie perspectief.