Mijn eerste channel ervaring

Ik heb hoorn gestudeerd aan het conservatorium en ben daar jaren lang zwaar professioneel in geweest. Toen ik nog op conservatorium zat, of net daarna, speelde ik veel bij de radio-orkesten als free-lancer. In het toenmalige Radio Symfonie Orkest was mijn leraar 1e hoornist. Ik werd gevraagd om 3e hoorn te spelen in een stuk van Berlioz, la reine Mab. Een terecht niet heel erg bekend stuk, zoals de radio-orkesten er veel uitvoerden want het was een van hun taken om onbekende muziek te spelen. Nou is het zo dat in de tijd van Berlioz er 2 soorten hoorns waren, een met ventielen en het oudere model zonder ventielen. Berlioz schreef voor beide. De instrumenten zonder ventielen waren de 1e en 2e hoorn. De ventielhoorns waren de 3e en 4e hoorn. Nou kun je met een ventielhoorn meer dan een zonder ventielen. Dus de 3e partij in Berlioz is in feite de 1e. Er zijn meer en moeilijkere solo's. Zo ook in La reine Mab. Na een lange tijd niks zitten, moest ik een lastige solo spelen, helemaal in mijn eentje. Het was hoog, moeilijk en helemaal naakt. Ik had niet het juiste instrument ervoor en het kwam te vroeg voor me. Ik was er niet klaar voor. Ik denk dat het in de repetities de helft van de keren mis ging. Veel scheve ogen van de dirigent mijn richting. Maar ze lieten me zitten en ik snap nog steeds niet waarom. Mijn leraar greep niet in, de dirigent ook niet, directie ook niet. Verbazingwekkend. Ik zou zelf wel ingegrepen hebben. Het werd een gruwelijke stress week. Ik sliep slecht of niet erdoor en kon maar aan één ding denken, die verschrikkelijke solo. In mijn hoofd was ik het de hele dag aan het spelen. Het concert was in Muziekcentrum Vredenburg Utrecht en zoals gebruikelijk zowel opname als rechtstreekse uitzending op Radio 4. Ik was op van de zenuwen. Dus het moment komt daar. Na weet ik hoeveel tijd niks doen, ineens out of the blue dat ding spelen. Er was iets in mijn allereerste aanzet dat net niet helemaal lekker was. Niemand heeft dat gehoord, het was een van die dingen die je alleen als muzikant weet. Maar dat gaf me nog net iets meer stress. En plotseling in een fractie van een moment zie ik de muziek voor me staan. Het was een vorm die al af was en het enige dat ik hoefde te doen, was die een tikje te geven, even aan te raken. In dat moment sloeg een golf van vreugde of schoonheid ook door me heen. Ik wist dat het niet meer verkeerd kon gaan en ik raakte de muziek aan zoals je tegen een glas kunt tikken om het te laten zingen. De muziek speelde en ik speelde zelf niet. Ik ervaarde een 100% zekerheid dat het er al was en zich perfect zou uitdrukken. Tegelijkertijd was ik er uit en hoorde het zich voltrekken. Ik zag ook een soort van groene energie in die muziek. Het was beter dan ik het ooit gedaan had. Het was perfect. Heel veel mensen, ook de dirigent kwam naderhand naar me toe om me te complimenteren. "You did it in the exact right time". Jaja, maar ik wist dat ik niet gespeeld had. Dit was iemand anders die mij geholpen had en gebruik gemaakt had van mijn lichaam dat weliswaar getraind was, maar toch. Nog nooit op zo'n nivo. Tot dan toe tenminste. Jaren later zou ik er mijn hand niet meer voor omgedraaid hebben. Een boeiende ervaring. Een gezonde ervaring ook? Nou nee. Voor herhaling vatbaar? Ook liever niet. Maar zeer zeker leerzaam, heel interessant en rijk.

Google+ has been discontinued. To ensure a better user experience, please consider removing this element from your site.

Alle blogs van

Wim

Ach...

...we zijn allemaal mensen en niemand is helemaal gezond. Zelfs de meest ‘gezonde' mensen zijn zichzelf ergens kwijt en maken daarom verkeerde beslissingen of maken dingen mee die ongewenst zijn. Er is niemand die ongeschonden door het leven komt. En iets als succesvolle mensen is meestal ook maar een dun laagje...

Antwoord

Voor gedachten als ‘ik kan niet…’. Heel reëel: er zijn dingen...

Het grote water...

In februari/maart 2018 woedde er een fikse griep in het land. Mijn moeder die al op leeftijd is en niet de sterkste fysieke conditie kreeg het ook. Ze was echt flink ziek en toen ik op bezoek was, zei ze dat ze bang was dat ze dood zou gaan.

Astraal reizen

Afgelopen woensdag een les oer astraal reizen. Lucide dromen in verschillende varianten en astrale projectie kwam ook aan de orde. Vannacht gelijk een lucide droom. Ik ben op mijn schip en Liesbeth is iets aan het vertellen. Ik denk dan dat het zo absurd is dat het niet echt kan zijn.

Lucide droom

Vannacht werd ik wakker in mijn droom en zag Liesbeth met een man overleggen over het curriculum op een paar meter afstand van me. Ik weet dat het een droom moet zijn en als in andere lucide dromen dat er een element komt van overgave, draai ik me on, zak door het bed.

Ratio

In navolging van mijn laatste blog. Toen ik aan de universiteit studeerde had ik al de readingopleiding in Nederland achter de rug. Tijdens die studie was ik niet meer bezig met energiewerk. Filosofie is denken en argumenteren. Dat werd uiteraard zeer getraind.

Logica

In vervolg op mijn vorige post "Ruud". Ik heb een jaar aan de universiteit van Utrecht filosofie gestudeerd. Ik kreeg daar onder andere een vak "logica". Logica is uiterst technisch en een soort wiskunde met oplopende complexiteit. Het examen bestond dan ook uit het oplossen van "logica" formules.

Ruud

Ik woon op een groot stalen schip en heb dat heel erg moeten opknappen. Staal betekent dat dat veel in de weg zit tijdens een verbouwing en eruit. Een manier om dat te doen, is snijbranden. bij snijbranden steek je gas in de fik en voeg je zuurstof toe.

Mijn eerste channel ervaring

Ik heb hoorn gestudeerd aan het conservatorium en ben daar jaren lang zwaar professioneel in geweest. Toen ik nog op conservatorium zat, of net daarna, speelde ik veel bij de radio-orkesten als free-lancer. In het toenmalige Radio Symfonie Orkest was mijn leraar 1e hoornist.

Werk: email van student

Deze email kregen we van een student. Ik vind het leuk om (anoniem) te delen, en de student vindt dat ook. Het is eenvoudig en mooi open geformuleerd. Vandaar... ‍

#metoo

In december 2017 doen/deden we een speciale hands on healing dag omtrent het thema van #metoo. Oorspronkelijk had ik een document geplaatst op de webpagina waarin heel veel consequenties genoemd werden. Dat was dermate veel informatie dat sommige lezers volliepen. Ook waren er lezers die de lijst als een soort checklist benaderden en voor zichzelf begonnen af te strepen hoe ze er aan toe waren. Dat was allemaal niet de bedoeling, dus vandaar dat het niet op de webpagina gebruikt is. Ik heb de lijst nog proberen te ordenen, maar het complexe is dat allerlei aspecten in elkaar grijpen. Als ik het echt goed zou willen doen, moet ik er een boek over schrijven, maar die tijd heb ik niet. Evengoed staat er interessante informatie in en het laat ook wel wat zien van onze wereld. Dus: als je dit leest, lees het met een beetje beschouwelijke afstand.

Relatie problematiek

Een goede vriendin, Cindy, is in te woelig relatiewater terecht gekomen met haar partner, Dirk. Een jaar of 9 geleden gelukkig getrouwd maar het laatste jaar is er te veel chagrijn van hem naar haar toe gekomen. Meer en meer kon ze het niet meer goed doen en kreeg ze woede aanvallen over zich heen. Gelukkig heeft ze daar paal en perk aan gesteld en hij woont nu in ieder geval voorlopig op een

Waarom zou je ook...

Soms als ik aan het werk ben, met name achter de computer, dan wil ik nog wel eens verder gaan dan mijn lichaam wil. Eigenlijk weet ik heus wel dat het beter is om te stoppen, maar het moet nu eenmaal af. Dat is het moment dat als er iets mis gaat

Waarom kapelletjes hoog liggen

Onlangs in de Bourgogne werd de reden duidelijk waarom kapelletjes als het even kan hoog op de berg gebouwd worden. Dit had de kapelbouwer namelijk voor ogen: A: "hé, kik, un kappellukke,

De nieuwe website

Eindelijk is hij er dan, de nieuwe site.

Marieke

Mijn moeder is best op leeftijd, heeft verschillende fysieke klachten en gaat een paar keer per week naar ouderen dagbesteding. Ik vroeg onlangs hoe het daar was en zij zei dat ze best ergens mee zat. Marieke was een andere bezoekster daar. Zij was licht dementerend, kwetsbaar.

Banketbakker

Vannacht droomde ik dat ik een soort banketbakker was en in dienst was en leerling was ergens om heel mooie, verfijnde en complexe gebakjes te maken. Aan het eind kreeg ik van de distributeur van gebakjes de opdracht om er nog twee af te leveren.

Trance Medium Energie

In dit artikel kun je iets lezen over Trance Medium energie. Het is een artikel dat ik lang geleden geschreven heb, maar nog altijd ok is.

Jezelf Zijn

Jezelf zijn vanuit een energie perspectief.