Ach...

Voor de studenten In de readingopleiding, trance medium en hands on healing zijn er iedere dag geleide meditaties te volgen. Daarvoor moet ik er om 09:15 zijn en dat gaat ook wel eens mis. Een goede student met wat ongemakken, schreef me het volgende:

Beste Wim,

Dank je wel voor die aanvulling over de gouden zon.

Er is iets raars dat ik fijn vind. Ik vind het helpend om te zien dat jij het ook soms niet redt om de meditatie te leiden. Want ik denk vaak dat ik de enige ben die te veel plant en dat ik dan dingen moet afzeggen, maar dat overkomt dus meer mensen.
Door het plakkaat patiënt vind ik het soms moeilijk om te zien wat menselijk is.

X

Dit is het antwoord:

Ach X, we zijn allemaal mensen en niemand is helemaal gezond. Zelfs de meest ‘gezonde' mensen zijn zichzelf ergens kwijt en maken daarom verkeerde beslissingen of maken dingen mee die ongewenst zijn. Er is niemand die ongeschonden door het leven komt. En iets als succesvolle mensen is meestal ook maar een dun laagje. In de diepte heeft iedereen met zichzelf wat uit te zoeken, ook al lijkt het aan de oppervlakte niet zo.

Zeker in deze tijd roepen veel te veel mensen dat ze succesvol (moeten) zijn of bijzonder, etc. Of vinden dat ze dat moeten zijn. Dat is de Facebook en Instagram invloed, etc. Als je je niet helemaal top voelt, is dat een afwijking en een fout die je maakt. Je moet dan wat anders doen/zijn zodat je weer bij de succesvolle blije mensen hoort. Dit is echter totale onzin en niet meer dan de uitdrukking van een tijdsgeest die mensen heel erg onder druk zet en leidt tot een onverdraagzaamheid en oordeel naar gewone menselijke uitdrukkingen en ervaringen. Het brengt mensen in een kramp en is echt een mode-verschijnsel. In andere tijden werd die vraag naar succes of geluk niet eens gesteld of op zijn minst op een andere manier. Nu moet het allemaal vanzelf en als je succes wilt, moet het ook nog leuk zijn.

Het is juist in het aanzien van onze demonen dat de diamant geslepen word en de ziel transparant en kleurrijk wordt. Als het allemaal makkelijk is, wordt de ziel nooit uitgedaagd om zichzelf te slijpen. In de huidige tijdsgeest verdwijnt de diepte, de bereidheid om een tocht aan te gaan en worden mensen lui en komen vaak niet veel verder meer dan jagen op genot. Wat voortdurend gestimuleerd wordt, want het brengt geld in de lade. En omdat ergens toch geweten wordt dat het niet klopt, worden daarbij dan heel veel andere mensen gezocht die je ondanks je diepere waarheid dan toch bevestigen in het najagen van genot. Dat is Facebook met zijn ‘like’ knop. Ik weet dat Facebook meer is dan dat, maar dit speelt zeker ook.

Hoe wrang ook, pijn genereert diepte en slijpt de ziel. Ooit zul je misschien ervaren dat juist je gevecht dit leven met jouw demonen misschien wel het meest waardevolle is dat je ooit gedaan hebt. En ik snap heel goed dat je tijdens het gevecht moedeloos kunt raken en je alleen kunt voelen. En dat er momenten zijn dat je wilt opgeven. En toch… Lang geleden heb ik ooit een bergwandeling gedaan in de Alpen. Toen had je nog niet zulke goede bergwandelschoenen als nu. Iedere dag ging in het eerste halfuur mijn huid op de hakken helemaal stuk en ’s avonds waren mijn sokken vastgeplakt met bloed en moesten voorzichtig losgeweekt worden. Dat eerste half uur in de ochtend was echt afzien. De tocht was geweldig. Ik kan me bijna nog iedere dag herinneren wat ik allemaal gezien heb en de geweldige ervaringen die ik had. En ja, het materiaal was niet geweldig, maar ik had het er mee te doen. Er waren simpelweg geen andere of betere schoenen. Maar ik had het voor geen goud willen missen. Dat is hoe het soms is als het lichaam niet optimaal functioneert. Laat je niet afleiden, loop jouw tocht, trek je niets aan van andere wandelaars die misschien betere schoenen hebben. Ook zij lopen te hijgen bij tijd en wijle. Ook zij raken de weg soms kwijt en lopen soms in de regen. Ook zij breken soms een been. We zijn allemaal mensen met meer overeenkomende uitdagingen dan we gewoonlijk zien.

Groeten,

Wim

Google+ has been discontinued. To ensure a better user experience, please consider removing this element from your site.

Alle blogs van

Wim

Ach...

...we zijn allemaal mensen en niemand is helemaal gezond. Zelfs de meest ‘gezonde' mensen zijn zichzelf ergens kwijt en maken daarom verkeerde beslissingen of maken dingen mee die ongewenst zijn. Er is niemand die ongeschonden door het leven komt. En iets als succesvolle mensen is meestal ook maar een dun laagje...

Antwoord

Voor gedachten als ‘ik kan niet…’. Heel reëel: er zijn dingen...

Het grote water...

In februari/maart 2018 woedde er een fikse griep in het land. Mijn moeder die al op leeftijd is en niet de sterkste fysieke conditie kreeg het ook. Ze was echt flink ziek en toen ik op bezoek was, zei ze dat ze bang was dat ze dood zou gaan.

Astraal reizen

Afgelopen woensdag een les oer astraal reizen. Lucide dromen in verschillende varianten en astrale projectie kwam ook aan de orde. Vannacht gelijk een lucide droom. Ik ben op mijn schip en Liesbeth is iets aan het vertellen. Ik denk dan dat het zo absurd is dat het niet echt kan zijn.

Lucide droom

Vannacht werd ik wakker in mijn droom en zag Liesbeth met een man overleggen over het curriculum op een paar meter afstand van me. Ik weet dat het een droom moet zijn en als in andere lucide dromen dat er een element komt van overgave, draai ik me on, zak door het bed.

Ratio

In navolging van mijn laatste blog. Toen ik aan de universiteit studeerde had ik al de readingopleiding in Nederland achter de rug. Tijdens die studie was ik niet meer bezig met energiewerk. Filosofie is denken en argumenteren. Dat werd uiteraard zeer getraind.

Logica

In vervolg op mijn vorige post "Ruud". Ik heb een jaar aan de universiteit van Utrecht filosofie gestudeerd. Ik kreeg daar onder andere een vak "logica". Logica is uiterst technisch en een soort wiskunde met oplopende complexiteit. Het examen bestond dan ook uit het oplossen van "logica" formules.

Ruud

Ik woon op een groot stalen schip en heb dat heel erg moeten opknappen. Staal betekent dat dat veel in de weg zit tijdens een verbouwing en eruit. Een manier om dat te doen, is snijbranden. bij snijbranden steek je gas in de fik en voeg je zuurstof toe.

Mijn eerste channel ervaring

Ik heb hoorn gestudeerd aan het conservatorium en ben daar jaren lang zwaar professioneel in geweest. Toen ik nog op conservatorium zat, of net daarna, speelde ik veel bij de radio-orkesten als free-lancer. In het toenmalige Radio Symfonie Orkest was mijn leraar 1e hoornist.

Werk: email van student

Deze email kregen we van een student. Ik vind het leuk om (anoniem) te delen, en de student vindt dat ook. Het is eenvoudig en mooi open geformuleerd. Vandaar... ‍

#metoo

In december 2017 doen/deden we een speciale hands on healing dag omtrent het thema van #metoo. Oorspronkelijk had ik een document geplaatst op de webpagina waarin heel veel consequenties genoemd werden. Dat was dermate veel informatie dat sommige lezers volliepen. Ook waren er lezers die de lijst als een soort checklist benaderden en voor zichzelf begonnen af te strepen hoe ze er aan toe waren. Dat was allemaal niet de bedoeling, dus vandaar dat het niet op de webpagina gebruikt is. Ik heb de lijst nog proberen te ordenen, maar het complexe is dat allerlei aspecten in elkaar grijpen. Als ik het echt goed zou willen doen, moet ik er een boek over schrijven, maar die tijd heb ik niet. Evengoed staat er interessante informatie in en het laat ook wel wat zien van onze wereld. Dus: als je dit leest, lees het met een beetje beschouwelijke afstand.

Relatie problematiek

Een goede vriendin, Cindy, is in te woelig relatiewater terecht gekomen met haar partner, Dirk. Een jaar of 9 geleden gelukkig getrouwd maar het laatste jaar is er te veel chagrijn van hem naar haar toe gekomen. Meer en meer kon ze het niet meer goed doen en kreeg ze woede aanvallen over zich heen. Gelukkig heeft ze daar paal en perk aan gesteld en hij woont nu in ieder geval voorlopig op een

Waarom zou je ook...

Soms als ik aan het werk ben, met name achter de computer, dan wil ik nog wel eens verder gaan dan mijn lichaam wil. Eigenlijk weet ik heus wel dat het beter is om te stoppen, maar het moet nu eenmaal af. Dat is het moment dat als er iets mis gaat

Waarom kapelletjes hoog liggen

Onlangs in de Bourgogne werd de reden duidelijk waarom kapelletjes als het even kan hoog op de berg gebouwd worden. Dit had de kapelbouwer namelijk voor ogen: A: "hé, kik, un kappellukke,

De nieuwe website

Eindelijk is hij er dan, de nieuwe site.

Marieke

Mijn moeder is best op leeftijd, heeft verschillende fysieke klachten en gaat een paar keer per week naar ouderen dagbesteding. Ik vroeg onlangs hoe het daar was en zij zei dat ze best ergens mee zat. Marieke was een andere bezoekster daar. Zij was licht dementerend, kwetsbaar.

Banketbakker

Vannacht droomde ik dat ik een soort banketbakker was en in dienst was en leerling was ergens om heel mooie, verfijnde en complexe gebakjes te maken. Aan het eind kreeg ik van de distributeur van gebakjes de opdracht om er nog twee af te leveren.

Trance Medium Energie

In dit artikel kun je iets lezen over Trance Medium energie. Het is een artikel dat ik lang geleden geschreven heb, maar nog altijd ok is.

Jezelf Zijn

Jezelf zijn vanuit een energie perspectief.