Jezelf Zijn

HELDERZIENDHEID

 

Helderziendheid is deel van je spirituele natuur. Healer zijn is deel van je spirituele natuur. Trance Mediumschap is ook deel van je spirituele natuur. We nemen voortdurend energieën van anderen in ons op en drukken die vervolgens uit. We nemen er ook steeds weer afstand van. We bewegen in en uit verwachtingen van anderen en van onszelf. We gaan in en uit ons lichaam. Net als helderziendheid is dit niet iets dat je kunt overwinnen. Het is je spirituele natuur. En je hebt het nodig om te leren zien wie/wat je bent.

 

LICHAAM EN SPIRIT 

 

Je hebt een lichaam en bent een spiritueel wezen. Je lichaam speelt een cruciale rol in het ontdekken van jezelf. Hoe werkt dat dan?

Je lichaam heeft energie nodig. Een andere manier om dat te zeggen is; je lichaam heeft informatie nodig. En wat voor informatie reik jij het aan? Is dat je eigen informatie of is dat gekleurde informatie? De meest optimale energie/informatie voor je lichaam is jijzelf. Je zou kunnen zeggen dat  'jij' in je lichaam is en  'niet-jij' in je lichaam. Maar hoe vind je nou uit wat je eigen energie is? Dat kan alleen door te ervaren wat je niet bent. Ervaren wat je niet bent, doe je met je lichaam. Je lichaam is namelijk altijd op zoek naar de meest optimale energie; naar de waarheid, naar jou. Dat is ingebouwd. Je lichaam geeft je voortdurend feedback. Kun je er naar luisteren? Of heb je geleerd signalen uit te zetten of signalen anders te interpreteren? Oftewel: ben je geforceerd iets anders te zijn dan je bent? Dit zijn Trance Medium-vragen.

 

“Ja maar ik moet/wil mezelf zijn”... Zou dat een uitdrukking kunnen zijn van het feit dat je lichaam er genoeg van heeft om zoveel te moeten opereren op een minder dan optimale energie, op 'niet-jij'?

 

ANGST

 

De angst van het 'niet-jij' zijn, is zo reëel, omdat het de dagelijkse gang van zaken is. In het voortdurend iets anders zijn dan je bent, raken veel mensen het spoor bijster. Je lichaam voeden met 'niet-jij' komt met allerlei bij-effecten die niet allemaal even prettig zijn. Het gaat er niet om je spirituele natuur af te kappen. Dat kan namelijk niet. Met weerstand tegen 'niet-jij' zijn, is 'niet-jij' niet weg en is ook 'jij' nog niet in je lichaam. Sterker nog 'niet-jij' wordt versterkt. Het gaat er om in die spirituele natuur van je Trance Mediumschap een licht aan te steken en bewustzijn te ontwikkelen, zodat je het kunt gebruiken in plaats van dat je het onbewuste effect ervan bent.

 

BEWUSTZIJN EN ONBEWUSTZIJN

 

Gekleurde informatie, hoe werkt dat? De energie in je 7e chakra bepaalt de kwaliteit van je leven. De vibratie/kleur/informatie daar wordt uitgedrukt in je lichaam. Jij bent echter niet de enige die die energie daar wil bepalen. Er komt erg veel programmering op ons af iets anders te zijn dan we zijn. Dat laten we toe, omdat we onszelf niet ten volle herkennen. Sommige mensen trekken dan ook een streep: “dit is wat ik ben, en niets anders” en soms wordt dat dan tot het uiterste verdedigd.

 

Wat gebeurt is dat een specifieke kleur gekozen wordt in dat 7e chakra en dat de andere kleuren en energieën in onbewustheid gebracht worden. Dat wil niet zeggen dat ze er niet zijn en de dag bepalen. Het verdedigen vindt plaats naar de buitenwereld, maar speelt zich werkelijk af tussen het lichaam en jij als wezen, als spirit. Het lichaam probeert jou spiritueel te wijzen op een 'niet-jij' energie, maar dat is gedompeld in onbewustheid en dat wordt verdedigd.

 

JIJ

 

Het onbewust maken/worden, maakt het leven kleiner. Je ziet jezelf kleiner dan je bent, omdat je al die andere aspecten van wat je bentniet bent, niet meer wilt zien; onbewustzijn. Maar vaker wel dan niet gebeurt dat omdat je niet geleerd hebt hoe en waar al die informatie te plaatsen! Het lichaam ervaart al die onbewuste energieën echter wel en geeft je feedback, maar jij luistert er niet meer naar. Het is immers niet zo, of het komt toch niet uit... Soms loopt dit zo hoog op dat het lichaam zich tegen je lijkt te keren. Dit is echter schijnbaar. Je lichaam vraagt meer en meer om de optimale energie: jij.

 

Trance Mediumschap is onmisbaar in het leren zien wie/wat je bent. Het is een geschenk. Door te leren over 'jij' en 'niet-jij', ga je meer en meer je lichaam voeden met de meest optimale energie, namelijk jijzelf. De energie in je 7e chakra en daarmee in je lichaam wordt meer en meer door jezelf bepaald, jouw waarheid, oftewel jij wordt uitgedrukt. Jij komt dichterbij en dieper in je lichaam. Jij komt in controle van jezelf en je leven.

Google+ has been discontinued. To ensure a better user experience, please consider removing this element from your site.

Alle blogs van

Wim

Ach...

...we zijn allemaal mensen en niemand is helemaal gezond. Zelfs de meest ‘gezonde' mensen zijn zichzelf ergens kwijt en maken daarom verkeerde beslissingen of maken dingen mee die ongewenst zijn. Er is niemand die ongeschonden door het leven komt. En iets als succesvolle mensen is meestal ook maar een dun laagje...

Antwoord

Voor gedachten als ‘ik kan niet…’. Heel reëel: er zijn dingen...

Het grote water...

In februari/maart 2018 woedde er een fikse griep in het land. Mijn moeder die al op leeftijd is en niet de sterkste fysieke conditie kreeg het ook. Ze was echt flink ziek en toen ik op bezoek was, zei ze dat ze bang was dat ze dood zou gaan.

Astraal reizen

Afgelopen woensdag een les oer astraal reizen. Lucide dromen in verschillende varianten en astrale projectie kwam ook aan de orde. Vannacht gelijk een lucide droom. Ik ben op mijn schip en Liesbeth is iets aan het vertellen. Ik denk dan dat het zo absurd is dat het niet echt kan zijn.

Lucide droom

Vannacht werd ik wakker in mijn droom en zag Liesbeth met een man overleggen over het curriculum op een paar meter afstand van me. Ik weet dat het een droom moet zijn en als in andere lucide dromen dat er een element komt van overgave, draai ik me on, zak door het bed.

Ratio

In navolging van mijn laatste blog. Toen ik aan de universiteit studeerde had ik al de readingopleiding in Nederland achter de rug. Tijdens die studie was ik niet meer bezig met energiewerk. Filosofie is denken en argumenteren. Dat werd uiteraard zeer getraind.

Logica

In vervolg op mijn vorige post "Ruud". Ik heb een jaar aan de universiteit van Utrecht filosofie gestudeerd. Ik kreeg daar onder andere een vak "logica". Logica is uiterst technisch en een soort wiskunde met oplopende complexiteit. Het examen bestond dan ook uit het oplossen van "logica" formules.

Ruud

Ik woon op een groot stalen schip en heb dat heel erg moeten opknappen. Staal betekent dat dat veel in de weg zit tijdens een verbouwing en eruit. Een manier om dat te doen, is snijbranden. bij snijbranden steek je gas in de fik en voeg je zuurstof toe.

Mijn eerste channel ervaring

Ik heb hoorn gestudeerd aan het conservatorium en ben daar jaren lang zwaar professioneel in geweest. Toen ik nog op conservatorium zat, of net daarna, speelde ik veel bij de radio-orkesten als free-lancer. In het toenmalige Radio Symfonie Orkest was mijn leraar 1e hoornist.

Werk: email van student

Deze email kregen we van een student. Ik vind het leuk om (anoniem) te delen, en de student vindt dat ook. Het is eenvoudig en mooi open geformuleerd. Vandaar... ‍

#metoo

In december 2017 doen/deden we een speciale hands on healing dag omtrent het thema van #metoo. Oorspronkelijk had ik een document geplaatst op de webpagina waarin heel veel consequenties genoemd werden. Dat was dermate veel informatie dat sommige lezers volliepen. Ook waren er lezers die de lijst als een soort checklist benaderden en voor zichzelf begonnen af te strepen hoe ze er aan toe waren. Dat was allemaal niet de bedoeling, dus vandaar dat het niet op de webpagina gebruikt is. Ik heb de lijst nog proberen te ordenen, maar het complexe is dat allerlei aspecten in elkaar grijpen. Als ik het echt goed zou willen doen, moet ik er een boek over schrijven, maar die tijd heb ik niet. Evengoed staat er interessante informatie in en het laat ook wel wat zien van onze wereld. Dus: als je dit leest, lees het met een beetje beschouwelijke afstand.

Relatie problematiek

Een goede vriendin, Cindy, is in te woelig relatiewater terecht gekomen met haar partner, Dirk. Een jaar of 9 geleden gelukkig getrouwd maar het laatste jaar is er te veel chagrijn van hem naar haar toe gekomen. Meer en meer kon ze het niet meer goed doen en kreeg ze woede aanvallen over zich heen. Gelukkig heeft ze daar paal en perk aan gesteld en hij woont nu in ieder geval voorlopig op een

Waarom zou je ook...

Soms als ik aan het werk ben, met name achter de computer, dan wil ik nog wel eens verder gaan dan mijn lichaam wil. Eigenlijk weet ik heus wel dat het beter is om te stoppen, maar het moet nu eenmaal af. Dat is het moment dat als er iets mis gaat

Waarom kapelletjes hoog liggen

Onlangs in de Bourgogne werd de reden duidelijk waarom kapelletjes als het even kan hoog op de berg gebouwd worden. Dit had de kapelbouwer namelijk voor ogen: A: "hé, kik, un kappellukke,

De nieuwe website

Eindelijk is hij er dan, de nieuwe site.

Marieke

Mijn moeder is best op leeftijd, heeft verschillende fysieke klachten en gaat een paar keer per week naar ouderen dagbesteding. Ik vroeg onlangs hoe het daar was en zij zei dat ze best ergens mee zat. Marieke was een andere bezoekster daar. Zij was licht dementerend, kwetsbaar.

Banketbakker

Vannacht droomde ik dat ik een soort banketbakker was en in dienst was en leerling was ergens om heel mooie, verfijnde en complexe gebakjes te maken. Aan het eind kreeg ik van de distributeur van gebakjes de opdracht om er nog twee af te leveren.

Trance Medium Energie

In dit artikel kun je iets lezen over Trance Medium energie. Het is een artikel dat ik lang geleden geschreven heb, maar nog altijd ok is.

Jezelf Zijn

Jezelf zijn vanuit een energie perspectief.