Het grote water...

In februari/maart 2018 woedde er een fikse griep in het land. Mijn moeder die al op leeftijd is en niet de sterkste fysieke conditie kreeg het ook. Ze was echt flink ziek en toen ik op bezoek was, zei ze dat ze bang was dat ze dood zou gaan. Ik vroeg haar waarom ze dat dacht en wat ze dan voelde. Daarop zei ze dat ze het niet kon uitleggen, maar dat het was omdat ze zich zo raar voelde dat ze het niet eens kon beschrijven. (Ze ging niet dood.)

Daarna werd Liesbeth ziek, en mijn lijf was zich dagenlang aan het verzetten tegen het virus, maar uiteindelijk ging ik op een zondag ook voor de bijl. Ook flink ziek en de volgende dinsdag begreep ik wat mijn moeder ervoer toen ze uitdrukte dat ze dacht dood te gaan omdat ze zich zo 'raar' voelde. Die dinsdagavond voelde ik me ook zo 'raar' en out of it, dat ik ook een overweging had dat het wel eens een interessante nacht kon worden en dat het wel eens ook zomaar voorbij kon zijn.

Diezelfde nacht of een paar nachten later had ik een zeer intense en opmerkelijke lucide droom.

Ik werd wakker in mijn droom en ik stond hoog op een 100 meter hoge klif met een heel wijds uitzicht over gigantisch groot en diep water, een oceaan. De klif was deel van een grote halve maan gebergte en daarbinnen beneden was een groot strand. Het was er super prettig. Het licht was heel apart, alsof alle kleuren erin waarneembaar waren en alsof het me een soort van aanraakte. De temperatuur was perfect. De hele energie had iets heel zachts en puurs. Omdat ik wist dat ik in een droom was, besloot ik van de klif te stappen en te vliegen. Vliegen lukte echter niet, gebeurt wel eens vaker, en in plaats daarvan ging ik heel rustig naar beneden tot ik met mijn voeten in een heel dun laagje water was. Het water was een heel eind ondiep voor het overging in heel diep. Een eind verder, 50 of 100 meter of zo, in het water stond een man. Terwijl ik een beetje opging in de ervaring en verwondering van de schoonheid van de plek, kwam er iemand op me af wiens armen in een verkrampte houding waren boven zijn hoofd. Het lopen was ook bepaald niet soepel, maar erg bonkig. Hij leek nogal verward en kwam naar mij toe. Ik verbaasde mezelf toen met de heel directe vraag: "heb je in de gaten dat je dood bent?" Daarop kwam niet een begripvolle respons. Conclusie was dat hij niet in de gaten had dat hij dood was en ook niet wist waar hij was. Ik zei hem toen verderop naar die andere persoon te gaan. De man keerde zich om en begaf zich naar die andere persoon verderop in het water, blijkbaar een engel oid. Ik ging verder met het water met alle sprankels te observeren, maar werd snel wakker.

Toen ik wakker was, realiseerde ik me dat dit een grote gebeurtenis was geweest. Blijkbaar was ik in de buurt geweest bij het 'oversteken van het grote water'. Ik voelde me diep aangeraakt en opgeschud.

Net als vaker het geval is geweest met lucide dromen, zijn elementen uit deze droom verwerkt in lessen in het tm-programma. in dit geval over 'overleving' en het verschil als 'dood' niet meer het ergste is wat iemand kan overkomen, maar al overkomen is. Het voert te ver op deze plaats om precies uit te leggen wat ik hiermee bedoel. Maanden later (het is nu bijna oktober) is nog steeds een deel van me bezig om er informatie uit te halen en tot me door te laten dringen wat en hoe nou eigenlijk precies het geval was/is. Rijk.

Google+ has been discontinued. To ensure a better user experience, please consider removing this element from your site.

Alle blogs van

Wim

Ach...

...we zijn allemaal mensen en niemand is helemaal gezond. Zelfs de meest ‘gezonde' mensen zijn zichzelf ergens kwijt en maken daarom verkeerde beslissingen of maken dingen mee die ongewenst zijn. Er is niemand die ongeschonden door het leven komt. En iets als succesvolle mensen is meestal ook maar een dun laagje...

Antwoord

Voor gedachten als ‘ik kan niet…’. Heel reëel: er zijn dingen...

Het grote water...

In februari/maart 2018 woedde er een fikse griep in het land. Mijn moeder die al op leeftijd is en niet de sterkste fysieke conditie kreeg het ook. Ze was echt flink ziek en toen ik op bezoek was, zei ze dat ze bang was dat ze dood zou gaan.

Astraal reizen

Afgelopen woensdag een les oer astraal reizen. Lucide dromen in verschillende varianten en astrale projectie kwam ook aan de orde. Vannacht gelijk een lucide droom. Ik ben op mijn schip en Liesbeth is iets aan het vertellen. Ik denk dan dat het zo absurd is dat het niet echt kan zijn.

Lucide droom

Vannacht werd ik wakker in mijn droom en zag Liesbeth met een man overleggen over het curriculum op een paar meter afstand van me. Ik weet dat het een droom moet zijn en als in andere lucide dromen dat er een element komt van overgave, draai ik me on, zak door het bed.

Ratio

In navolging van mijn laatste blog. Toen ik aan de universiteit studeerde had ik al de readingopleiding in Nederland achter de rug. Tijdens die studie was ik niet meer bezig met energiewerk. Filosofie is denken en argumenteren. Dat werd uiteraard zeer getraind.

Logica

In vervolg op mijn vorige post "Ruud". Ik heb een jaar aan de universiteit van Utrecht filosofie gestudeerd. Ik kreeg daar onder andere een vak "logica". Logica is uiterst technisch en een soort wiskunde met oplopende complexiteit. Het examen bestond dan ook uit het oplossen van "logica" formules.

Ruud

Ik woon op een groot stalen schip en heb dat heel erg moeten opknappen. Staal betekent dat dat veel in de weg zit tijdens een verbouwing en eruit. Een manier om dat te doen, is snijbranden. bij snijbranden steek je gas in de fik en voeg je zuurstof toe.

Mijn eerste channel ervaring

Ik heb hoorn gestudeerd aan het conservatorium en ben daar jaren lang zwaar professioneel in geweest. Toen ik nog op conservatorium zat, of net daarna, speelde ik veel bij de radio-orkesten als free-lancer. In het toenmalige Radio Symfonie Orkest was mijn leraar 1e hoornist.

Werk: email van student

Deze email kregen we van een student. Ik vind het leuk om (anoniem) te delen, en de student vindt dat ook. Het is eenvoudig en mooi open geformuleerd. Vandaar... ‍

#metoo

In december 2017 doen/deden we een speciale hands on healing dag omtrent het thema van #metoo. Oorspronkelijk had ik een document geplaatst op de webpagina waarin heel veel consequenties genoemd werden. Dat was dermate veel informatie dat sommige lezers volliepen. Ook waren er lezers die de lijst als een soort checklist benaderden en voor zichzelf begonnen af te strepen hoe ze er aan toe waren. Dat was allemaal niet de bedoeling, dus vandaar dat het niet op de webpagina gebruikt is. Ik heb de lijst nog proberen te ordenen, maar het complexe is dat allerlei aspecten in elkaar grijpen. Als ik het echt goed zou willen doen, moet ik er een boek over schrijven, maar die tijd heb ik niet. Evengoed staat er interessante informatie in en het laat ook wel wat zien van onze wereld. Dus: als je dit leest, lees het met een beetje beschouwelijke afstand.

Relatie problematiek

Een goede vriendin, Cindy, is in te woelig relatiewater terecht gekomen met haar partner, Dirk. Een jaar of 9 geleden gelukkig getrouwd maar het laatste jaar is er te veel chagrijn van hem naar haar toe gekomen. Meer en meer kon ze het niet meer goed doen en kreeg ze woede aanvallen over zich heen. Gelukkig heeft ze daar paal en perk aan gesteld en hij woont nu in ieder geval voorlopig op een

Waarom zou je ook...

Soms als ik aan het werk ben, met name achter de computer, dan wil ik nog wel eens verder gaan dan mijn lichaam wil. Eigenlijk weet ik heus wel dat het beter is om te stoppen, maar het moet nu eenmaal af. Dat is het moment dat als er iets mis gaat

Waarom kapelletjes hoog liggen

Onlangs in de Bourgogne werd de reden duidelijk waarom kapelletjes als het even kan hoog op de berg gebouwd worden. Dit had de kapelbouwer namelijk voor ogen: A: "hé, kik, un kappellukke,

De nieuwe website

Eindelijk is hij er dan, de nieuwe site.

Marieke

Mijn moeder is best op leeftijd, heeft verschillende fysieke klachten en gaat een paar keer per week naar ouderen dagbesteding. Ik vroeg onlangs hoe het daar was en zij zei dat ze best ergens mee zat. Marieke was een andere bezoekster daar. Zij was licht dementerend, kwetsbaar.

Banketbakker

Vannacht droomde ik dat ik een soort banketbakker was en in dienst was en leerling was ergens om heel mooie, verfijnde en complexe gebakjes te maken. Aan het eind kreeg ik van de distributeur van gebakjes de opdracht om er nog twee af te leveren.

Trance Medium Energie

In dit artikel kun je iets lezen over Trance Medium energie. Het is een artikel dat ik lang geleden geschreven heb, maar nog altijd ok is.

Jezelf Zijn

Jezelf zijn vanuit een energie perspectief.