Waarom zou je ook...

Soms als ik aan het werk ben, met name achter de computer, dan wil ik nog wel eens verder gaan dan mijn lichaam wil. Eigenlijk weet ik heus wel dat het beter is om te stoppen, maar het moet nu eenmaal af. Dat is het moment dat als er iets mis gaat of als het tegen zit, de kans er is dat ik ga mopperen. Gijs, onze huishond, is daar heel gevoelig voor. Zo gauw ik ook maar een keertje te diep zucht, hoef ik nog niet eens iets gezegd te hebben, komt hij langzaam en voorzichtig naar me toe en duwt zijn kop tegen mijn been, een paar keer heen en weer. Ik moet hem dan aaien, doe ik ook, en meestal vertel ik hem dat er niets aan de hand is. Ik probeer hem gerust te stellen. Gewoonlijk probeer ik dan weer verder te gaan met mijn oh zo belangrijke werk en meestal blijft Gijs dan duwen tot ik weg ga van de computer. Dan gaat hij naar zijn bal toe en verwacht dat we gaan spelen. Dat doe ik dan even snel en wil dan weer verder, maar Gijs is het daar dan niet mee eens. Er moet echt even gespeeld worden. Quality time. En dan doe ik dat maar.

Ik had altijd het idee dat hij niet tegen mijn ongenoegen kon en dat ik hem dus gerust moest stellen. Ik ben immers zijn baas en dus moet ik voor hem zorgen. Maar ik realiseerde me vanavond dat het misschien in zijn beleving niet zo is dat hij zelf zo nodig wil spelen, of dat hij gerustgesteld moet worden, maar dat het zijn manier is om voor mij te willen zorgen. Immers als ik de bal gooi en hij rent er achter aan dan is dat leuk en hebben we plezier. Dus misschien is hij helemaal niet uit op zijn eigen comfort, maar probeert hij me terug te brengen bij plezier. En dat werkt ook nog. Want het is sowieso al zo aandoenlijk als hij zo naar me toe komt, dat ik niet anders kan dan op zijn minst glimlachen en mijn opkomend chagrijn laten gaan. Gijs is best een capabele healer. En zorgt dus op zijn heel eigen manier ook voor mij.

Eigenlijk zouden we dat tot leefregel één of twee moeten maken. Elkaar aansporen om plezier maken als hoge prioriteit neerzetten in plaats van van alles en nog wat te moeten en te jakkeren. Natuurlijk is het ook belangrijk om wat voor elkaar te krijgen of dat iets op een bepaalde manier moet en dat kost inspanning en gaat niet altijd vanzelf. Maar zijn we daar gemiddeld niet te veel op gericht? Werken we niet overdreven hard of zijn we niet overdreven druk bezig, ten koste van samen-zijn, lachen, leven? Als we bij de hemelpoort staan, denken we waarschijnlijk met meer warmte terug aan de keren dat we met elkaar lachten en plezier hadden dan aan dat google spreadsheet dat eindelijk klaar was. 

 Gijs is niet alleen healer, maar ook leraar. Daarom hoort hij bij het team.

Zullen we die afspraak gewoon her en der proberen te maken: dat we elkaar stimuleren in plezier maken en licht zijn? Het kan!

Gijs in heaven. Geaaid door de baas met het balletje in zijn bereik. Healer, leraar en een meester in overgave.

Google+ has been discontinued. To ensure a better user experience, please consider removing this element from your site.

Alle blogs van

Wim

Ach...

...we zijn allemaal mensen en niemand is helemaal gezond. Zelfs de meest ‘gezonde' mensen zijn zichzelf ergens kwijt en maken daarom verkeerde beslissingen of maken dingen mee die ongewenst zijn. Er is niemand die ongeschonden door het leven komt. En iets als succesvolle mensen is meestal ook maar een dun laagje...

Antwoord

Voor gedachten als ‘ik kan niet…’. Heel reëel: er zijn dingen...

Het grote water...

In februari/maart 2018 woedde er een fikse griep in het land. Mijn moeder die al op leeftijd is en niet de sterkste fysieke conditie kreeg het ook. Ze was echt flink ziek en toen ik op bezoek was, zei ze dat ze bang was dat ze dood zou gaan.

Astraal reizen

Afgelopen woensdag een les oer astraal reizen. Lucide dromen in verschillende varianten en astrale projectie kwam ook aan de orde. Vannacht gelijk een lucide droom. Ik ben op mijn schip en Liesbeth is iets aan het vertellen. Ik denk dan dat het zo absurd is dat het niet echt kan zijn.

Lucide droom

Vannacht werd ik wakker in mijn droom en zag Liesbeth met een man overleggen over het curriculum op een paar meter afstand van me. Ik weet dat het een droom moet zijn en als in andere lucide dromen dat er een element komt van overgave, draai ik me on, zak door het bed.

Ratio

In navolging van mijn laatste blog. Toen ik aan de universiteit studeerde had ik al de readingopleiding in Nederland achter de rug. Tijdens die studie was ik niet meer bezig met energiewerk. Filosofie is denken en argumenteren. Dat werd uiteraard zeer getraind.

Logica

In vervolg op mijn vorige post "Ruud". Ik heb een jaar aan de universiteit van Utrecht filosofie gestudeerd. Ik kreeg daar onder andere een vak "logica". Logica is uiterst technisch en een soort wiskunde met oplopende complexiteit. Het examen bestond dan ook uit het oplossen van "logica" formules.

Ruud

Ik woon op een groot stalen schip en heb dat heel erg moeten opknappen. Staal betekent dat dat veel in de weg zit tijdens een verbouwing en eruit. Een manier om dat te doen, is snijbranden. bij snijbranden steek je gas in de fik en voeg je zuurstof toe.

Mijn eerste channel ervaring

Ik heb hoorn gestudeerd aan het conservatorium en ben daar jaren lang zwaar professioneel in geweest. Toen ik nog op conservatorium zat, of net daarna, speelde ik veel bij de radio-orkesten als free-lancer. In het toenmalige Radio Symfonie Orkest was mijn leraar 1e hoornist.

Werk: email van student

Deze email kregen we van een student. Ik vind het leuk om (anoniem) te delen, en de student vindt dat ook. Het is eenvoudig en mooi open geformuleerd. Vandaar... ‍

#metoo

In december 2017 doen/deden we een speciale hands on healing dag omtrent het thema van #metoo. Oorspronkelijk had ik een document geplaatst op de webpagina waarin heel veel consequenties genoemd werden. Dat was dermate veel informatie dat sommige lezers volliepen. Ook waren er lezers die de lijst als een soort checklist benaderden en voor zichzelf begonnen af te strepen hoe ze er aan toe waren. Dat was allemaal niet de bedoeling, dus vandaar dat het niet op de webpagina gebruikt is. Ik heb de lijst nog proberen te ordenen, maar het complexe is dat allerlei aspecten in elkaar grijpen. Als ik het echt goed zou willen doen, moet ik er een boek over schrijven, maar die tijd heb ik niet. Evengoed staat er interessante informatie in en het laat ook wel wat zien van onze wereld. Dus: als je dit leest, lees het met een beetje beschouwelijke afstand.

Relatie problematiek

Een goede vriendin, Cindy, is in te woelig relatiewater terecht gekomen met haar partner, Dirk. Een jaar of 9 geleden gelukkig getrouwd maar het laatste jaar is er te veel chagrijn van hem naar haar toe gekomen. Meer en meer kon ze het niet meer goed doen en kreeg ze woede aanvallen over zich heen. Gelukkig heeft ze daar paal en perk aan gesteld en hij woont nu in ieder geval voorlopig op een

Waarom zou je ook...

Soms als ik aan het werk ben, met name achter de computer, dan wil ik nog wel eens verder gaan dan mijn lichaam wil. Eigenlijk weet ik heus wel dat het beter is om te stoppen, maar het moet nu eenmaal af. Dat is het moment dat als er iets mis gaat

Waarom kapelletjes hoog liggen

Onlangs in de Bourgogne werd de reden duidelijk waarom kapelletjes als het even kan hoog op de berg gebouwd worden. Dit had de kapelbouwer namelijk voor ogen: A: "hé, kik, un kappellukke,

De nieuwe website

Eindelijk is hij er dan, de nieuwe site.

Marieke

Mijn moeder is best op leeftijd, heeft verschillende fysieke klachten en gaat een paar keer per week naar ouderen dagbesteding. Ik vroeg onlangs hoe het daar was en zij zei dat ze best ergens mee zat. Marieke was een andere bezoekster daar. Zij was licht dementerend, kwetsbaar.

Banketbakker

Vannacht droomde ik dat ik een soort banketbakker was en in dienst was en leerling was ergens om heel mooie, verfijnde en complexe gebakjes te maken. Aan het eind kreeg ik van de distributeur van gebakjes de opdracht om er nog twee af te leveren.

Trance Medium Energie

In dit artikel kun je iets lezen over Trance Medium energie. Het is een artikel dat ik lang geleden geschreven heb, maar nog altijd ok is.

Jezelf Zijn

Jezelf zijn vanuit een energie perspectief.