Antwoord

Onderstaande email kreeg ik onlangs van een healee.

Dag Wim,

De healing van afgelopen maandag was heel fijn en bracht me veel. Er kwam veel verdriet los; wat daarna ruimte gaf. Het me weer bewuster worden van mijn grenzen was heel fijn en zinvol. Ik kwam heel moe binnen en ging rozig de deur uit; alsof ik in de sauna was geweest. Het was werkelijk helend!

Je was bij de healing aanwezig maandag en hebt een afspraak met me gemaakt; me uitgenodigd om een afspraak met mezelf te maken namelijk dat ik me niet meer onderwaardeer. Deze afspraak heb ik gemaakt. Dat voelt goed en ik heb zelf wel t gevoel dat ik snap wat je er mee bedoeld maar wil daar nog iets over vragen.

Ik associeer het met mijn neiging om soms te denken; ik kan … niet, een ander kan dat veel beter.... etc. Graag zou ik willen weten wat jij zag en waar jij het onderwaarderen in zag.

Bedankt voor je bijdrage in de healing maandag.

Hartelijke groeten, X


Hallo X,

Zeker, maar meer nog dan dat gaat het ook over de neiging om jezelf opzij te zetten. Jezelf opzij zetten, is op zich niets mis mee. Het is ook een vaardigheid waarvan het handig is die in je rugzak te hebben. Maar dan wel liefst bewust. Jezelf onbewust opzij zetten, levert veel verlies van energie en jezelf op, op de langere termijn. Jezelf onbewust opzij zetten, gebeurt als je niet meer jezelf afvraagt wat jij er nou van vindt, of beter nog, hoe jij je er bij voelt, of sowieso voelt. Die vraag stellen, is belangrijk. Want wat voor keuze je vervolgens ook maakt, je hebt toch even naar je gevoel geluisterd en dat helpt weer om je energie in je lichaam te hebben en een beter besef te hebben van wie je bent en waar je bent.

Voor gedachten als ‘ik kan niet…’. Heel reëel: er zijn dingen die je niet kunt en het is goed te weten dat er dingen zijn die je niet kunt. Dan kun je er namelijk wat aan gaan doen, of informatie gaan verzamelen zodat je wel kunt. Mocht je dat willen! Dit is de reële benadering van dat soort gedachten. Dan heb je dus een soort beeld te hebben waar je naar toe wilt en vervolgens te weten wat dan de eerste stap is. Dan is er niks mis met de gedachte ‘ik kan niet’. Sterker nog, dan is die gedachte constructief.

Als die gedachte er altijd is en altijd maar zeurt waardoor je tot niets meer komt, heb je er niks aan en is het destructief en onderwaarderend. Het kan helpen om de gedachte dan recht in de ogen te kijken zoals hierboven beschreven. En als er dan feitelijk iets is dat je niet kunt om dat dan aan te pakken. Als je dat dan nog wilt. Erkennen dat je iets niet kunt, hoeft je niet te stoppen op je pad! Integendeel, het kan je juist aanzetten. Door bijvoorbeeld hulp te zoeken, iets te gaan leren, of toch te doen en dan te ervaren waar je tegenaan loopt om dan vervolgens daar weer een stap mee te zetten.

Het helpt ook om te beseffen dat we altijd aan het leren zijn. Dus er is altijd iets dat je nog niet kunt, weet, of in de gaten hebt. Dat is menselijk en goed omdat het je aanzet tot ontwikkeling. Dat je alles van te voren al moet kunnen/weten, of als alles van te voren al goed zou moeten zijn, is niet mogelijk noch wenselijk.

Zo’n feitelijk aanpak met een gedachte kan ook met de andere gedachte: ‘een ander kan dat veel beter’. Het kan erg helpen om gewoon toe te geven dat een ander dat waarschijnlijk beter kan. We zijn met 7 miljard mensen op aarde en de kans dat iemand iets beter kan dan jij, is heel hoog. Als die gedachte leidend is en je afhoudt van actie, ben je in competitie en wil je iets dat niet klopt. Je hoeft niet de beste te zijn en je zult niet de beste zijn. En dat is ok. De vraag is veel meer: ‘wat wil JIJ’? Of in jouw geval dus: ‘wat wil Ik’? Als dat de beste zijn is, dan heb je een hoop te doen, maar ga er voor als dat echt is dat je wilt. Als het iets is dat dichter bij ligt, ben in contact met je gevoel daarover. Het zou een goed gevoel moeten geven in jezelf als je iets aanpakt dat jij wilt. Maar begin er reëel aan: je zult hobbels tegenkomen. Net als ieder ander mens die ergens naar toe gaat. En dat is niet erg.

Groeten,

Wim

Google+ has been discontinued. To ensure a better user experience, please consider removing this element from your site.

Alle blogs van

Wim

Ach...

...we zijn allemaal mensen en niemand is helemaal gezond. Zelfs de meest ‘gezonde' mensen zijn zichzelf ergens kwijt en maken daarom verkeerde beslissingen of maken dingen mee die ongewenst zijn. Er is niemand die ongeschonden door het leven komt. En iets als succesvolle mensen is meestal ook maar een dun laagje...

Antwoord

Voor gedachten als ‘ik kan niet…’. Heel reëel: er zijn dingen...

Het grote water...

In februari/maart 2018 woedde er een fikse griep in het land. Mijn moeder die al op leeftijd is en niet de sterkste fysieke conditie kreeg het ook. Ze was echt flink ziek en toen ik op bezoek was, zei ze dat ze bang was dat ze dood zou gaan.

Astraal reizen

Afgelopen woensdag een les oer astraal reizen. Lucide dromen in verschillende varianten en astrale projectie kwam ook aan de orde. Vannacht gelijk een lucide droom. Ik ben op mijn schip en Liesbeth is iets aan het vertellen. Ik denk dan dat het zo absurd is dat het niet echt kan zijn.

Lucide droom

Vannacht werd ik wakker in mijn droom en zag Liesbeth met een man overleggen over het curriculum op een paar meter afstand van me. Ik weet dat het een droom moet zijn en als in andere lucide dromen dat er een element komt van overgave, draai ik me on, zak door het bed.

Ratio

In navolging van mijn laatste blog. Toen ik aan de universiteit studeerde had ik al de readingopleiding in Nederland achter de rug. Tijdens die studie was ik niet meer bezig met energiewerk. Filosofie is denken en argumenteren. Dat werd uiteraard zeer getraind.

Logica

In vervolg op mijn vorige post "Ruud". Ik heb een jaar aan de universiteit van Utrecht filosofie gestudeerd. Ik kreeg daar onder andere een vak "logica". Logica is uiterst technisch en een soort wiskunde met oplopende complexiteit. Het examen bestond dan ook uit het oplossen van "logica" formules.

Ruud

Ik woon op een groot stalen schip en heb dat heel erg moeten opknappen. Staal betekent dat dat veel in de weg zit tijdens een verbouwing en eruit. Een manier om dat te doen, is snijbranden. bij snijbranden steek je gas in de fik en voeg je zuurstof toe.

Mijn eerste channel ervaring

Ik heb hoorn gestudeerd aan het conservatorium en ben daar jaren lang zwaar professioneel in geweest. Toen ik nog op conservatorium zat, of net daarna, speelde ik veel bij de radio-orkesten als free-lancer. In het toenmalige Radio Symfonie Orkest was mijn leraar 1e hoornist.

Werk: email van student

Deze email kregen we van een student. Ik vind het leuk om (anoniem) te delen, en de student vindt dat ook. Het is eenvoudig en mooi open geformuleerd. Vandaar... ‍

#metoo

In december 2017 doen/deden we een speciale hands on healing dag omtrent het thema van #metoo. Oorspronkelijk had ik een document geplaatst op de webpagina waarin heel veel consequenties genoemd werden. Dat was dermate veel informatie dat sommige lezers volliepen. Ook waren er lezers die de lijst als een soort checklist benaderden en voor zichzelf begonnen af te strepen hoe ze er aan toe waren. Dat was allemaal niet de bedoeling, dus vandaar dat het niet op de webpagina gebruikt is. Ik heb de lijst nog proberen te ordenen, maar het complexe is dat allerlei aspecten in elkaar grijpen. Als ik het echt goed zou willen doen, moet ik er een boek over schrijven, maar die tijd heb ik niet. Evengoed staat er interessante informatie in en het laat ook wel wat zien van onze wereld. Dus: als je dit leest, lees het met een beetje beschouwelijke afstand.

Relatie problematiek

Een goede vriendin, Cindy, is in te woelig relatiewater terecht gekomen met haar partner, Dirk. Een jaar of 9 geleden gelukkig getrouwd maar het laatste jaar is er te veel chagrijn van hem naar haar toe gekomen. Meer en meer kon ze het niet meer goed doen en kreeg ze woede aanvallen over zich heen. Gelukkig heeft ze daar paal en perk aan gesteld en hij woont nu in ieder geval voorlopig op een

Waarom zou je ook...

Soms als ik aan het werk ben, met name achter de computer, dan wil ik nog wel eens verder gaan dan mijn lichaam wil. Eigenlijk weet ik heus wel dat het beter is om te stoppen, maar het moet nu eenmaal af. Dat is het moment dat als er iets mis gaat

Waarom kapelletjes hoog liggen

Onlangs in de Bourgogne werd de reden duidelijk waarom kapelletjes als het even kan hoog op de berg gebouwd worden. Dit had de kapelbouwer namelijk voor ogen: A: "hé, kik, un kappellukke,

De nieuwe website

Eindelijk is hij er dan, de nieuwe site.

Marieke

Mijn moeder is best op leeftijd, heeft verschillende fysieke klachten en gaat een paar keer per week naar ouderen dagbesteding. Ik vroeg onlangs hoe het daar was en zij zei dat ze best ergens mee zat. Marieke was een andere bezoekster daar. Zij was licht dementerend, kwetsbaar.

Banketbakker

Vannacht droomde ik dat ik een soort banketbakker was en in dienst was en leerling was ergens om heel mooie, verfijnde en complexe gebakjes te maken. Aan het eind kreeg ik van de distributeur van gebakjes de opdracht om er nog twee af te leveren.

Trance Medium Energie

In dit artikel kun je iets lezen over Trance Medium energie. Het is een artikel dat ik lang geleden geschreven heb, maar nog altijd ok is.

Jezelf Zijn

Jezelf zijn vanuit een energie perspectief.