Nog een antwoord

Een andere student stelde de volgende vraag:


Tijdens een van de laatste zittingen voor de zomervakantie merkte ik tijdens een healing dat iemand de healing, ongevraagd, op zijn telefoon opnam. Dat was voor mij voor het eerst dat ik dat meemaakte. Bij deze healee aangegeven dat ik het op prijs had gesteld als hij het gevraagd zou hebben. En zoals dat gaat kwam direct daarna een andere healee achteraan die wilde vooraf weten of we een stille healing gingen doen omdat ze het op wilde nemen en vroeg of wij accoord waren. Daar maar ja op gezegd. Ik heb het even een vakantie laten bezinken. Als ik voor mezelf spreek, wil ik het liever niet. Voor mij is een healing als een zonsopgang, een proces in kleur met een tijdelijk karakter (en langer effect). Ik ben benieuwd hoe jullie hier tegenaan kijken.

En dit is het antwoord:

Ha X,

Het principe is natuurlijk: alles dat je stoort, is materiaal voor jezelf om te ontdekken waarom je dat stoort, en als je dat ‘waarom' in een ander kader kunt plaatsen (door te vernietigen bijvoorbeeld) om te komen tot een nieuwe ervaring of inzicht mbt het onderwerp van storing. Alles dat je stoort, is uiteindelijk iets waaraan je energie geeft. In veel gevallen een healingafspraak: je vindt iets van iemand en wil dat verbeteren en dat begint bij niet accepteren.

Als je een onbewuste healingafspraak aangaat, is die ander vaak onbewust geen eigen zelfstandig 'mens', maar eerder een 'ding' dat zich niet houdt aan regels, of veronderstellingen (wat ook vaak regels en onbewuste afspraken zijn).

Dus de vraag begint bij jezelf: waarom stoort jou dit zo?

Dan lijkt het wellicht alsof er een waarheid buiten jezelf zou zijn. Bijvoorbeeld zou dat iets kunnen zijn in de trant van: ‘zoiets doe je niet en dat moet iedereen weten’. Dan zit je bijvoorbeeld op de lijn van een religie. Veronderstellingen dat iedereen in dezelfde god gelooft en ergens de regels moet kennen. Maar toch is dat ook weer persoonlijk. Want een ander stoort zich niet dat iemand het opneemt, maar kan dat juist ervaren als een validatie. Blijkbaar schat die healee jou zo hoog in dat wat je zegt, zo veel waarde heeft dat het nog eens teruggehoord wil worden. Dat kan een volstrekt verkeerde perceptie zijn van de healee, (-: maar dat doet er niet aan af.

Voor jou is de healing een momentopname. Maar wat als dat nou voor de healee niet het geval is? Moet die dan jouw waarheid overnemen?

Dus voor we de wereld nog meer gaan ordenen in wat wel en niet mag, zodat we van daaruit controle kunnen uitoefen en eventueel straffen uitdelen aan dingen die het verdienen omdat ze zich niet houden aan ons geloof en regels, toch eerst maar eens de vraag: waarom stoort het je zo erg? Zelfs in een zo belangrijke mate dat je het moet laten bezinken in een vakantie? Van een afstand is het te onbetekend om er lang mee bezig te zijn of er veel energie in te stoppen. Dus er is iets anders aan de hand, in jezelf. En dat is boeiend. Want daar valt wat te ontdekken en de mogelijkheid om te weten wie je bent en nog meer jezelf te worden. In het ordenen en reguleren (verbeteren) van de buitenwereld zijn er veel minder mogelijkheid daarvoor.

Kun je hier wat mee? Zo ja, laat me weten wat je dan eigenlijk tegenkomt in jezelf.

Weet je, in de readingopleiding gebeurt het wel eens dat een student naar ons toekomt en vertelt wat er allemaal niet goed is. Daar kunnen/mogen we niet op reageren met het meteen maar voor de student prettiger maken. De student moet dan eerst zijn/haar eigen plaatjes opruimen. Want dat zijn het altijd. In een groeiproces komt altijd iemand zichzelf tegen en die hobbel drukt zich uit in de wereld, dan wel wordt de wereld gebruikt om de verantwoordelijkheid van de pijn in de wereld neer te leggen. Pas als een student een eigen verantwoordelijkheid neemt voor het feit dat er pijn wakker geworden is, dus met afstand van de vraag of wij dat dan kunnen oplossen voor die student, kunnen we eventueel een aanpassing doen, mocht dat in onze visie ook nodig zijn. Als we de student niet zouden wijzen naar haar/zijn plaatjes worden haar/zijn plaatjes leidend op haar/zijn pad omdat ze te veel bevestigd worden. Vermijden van pijn en onlust gaat dan bepalen wat er in iemand’s leven gebeurt en kan zelfs in Flux of in een programma sluipen. Dat verzwakt iemand’s eigen echte kracht. Het leidt ook nooit tot helderheid omdat vanaf dat moment mensen elkaar’s pijn gaan dragen, en een afspraak maken met elkaar dat inderdaad die pijn te erg is en vermeden moet worden. 'Het ligt ergens aan, buiten jezelf'. Dat creeert dan weer een dikke onbewuste laag die zorgt dat er niet meer naar zichzelf gekeken wordt en zelfs niet eens meer kan worden gekeken naar zichzelf. En uiteindelijk is dat altijd onderwaarderend omdat de boodschap dan is dat iemand zwak is. En dat maakt weer afhankelijk omdat er een ander moet zijn om te bevestigen dat die pijn inderdaad zoveel impact mag hebben. Je zit dus of aan de ene kant van een dunne scheidslijn en je kunt dan alles helder houden. Of je slipt naar de andere kant en langzamerhand zet dat een heel mechanisme in gang waarbij uiteindelijk, tja.., ja wat? Wat heb je dan? In mijn visie helemaal niets.

Vriendelijke groeten,

Wim

...
Google+ has been discontinued. To ensure a better user experience, please consider removing this element from your site.

Alle blogs van

Wim

Ach...

...we zijn allemaal mensen en niemand is helemaal gezond. Zelfs de meest ‘gezonde' mensen zijn zichzelf ergens kwijt en maken daarom verkeerde beslissingen of maken dingen mee die ongewenst zijn. Er is niemand die ongeschonden door het leven komt. En iets als succesvolle mensen is meestal ook maar een dun laagje...

Antwoord

Voor gedachten als ‘ik kan niet…’. Heel reëel: er zijn dingen...

Het grote water...

In februari/maart 2018 woedde er een fikse griep in het land. Mijn moeder die al op leeftijd is en niet de sterkste fysieke conditie kreeg het ook. Ze was echt flink ziek en toen ik op bezoek was, zei ze dat ze bang was dat ze dood zou gaan.

Astraal reizen

Afgelopen woensdag een les oer astraal reizen. Lucide dromen in verschillende varianten en astrale projectie kwam ook aan de orde. Vannacht gelijk een lucide droom. Ik ben op mijn schip en Liesbeth is iets aan het vertellen. Ik denk dan dat het zo absurd is dat het niet echt kan zijn.

Lucide droom

Vannacht werd ik wakker in mijn droom en zag Liesbeth met een man overleggen over het curriculum op een paar meter afstand van me. Ik weet dat het een droom moet zijn en als in andere lucide dromen dat er een element komt van overgave, draai ik me on, zak door het bed.

Ratio

In navolging van mijn laatste blog. Toen ik aan de universiteit studeerde had ik al de readingopleiding in Nederland achter de rug. Tijdens die studie was ik niet meer bezig met energiewerk. Filosofie is denken en argumenteren. Dat werd uiteraard zeer getraind.

Logica

In vervolg op mijn vorige post "Ruud". Ik heb een jaar aan de universiteit van Utrecht filosofie gestudeerd. Ik kreeg daar onder andere een vak "logica". Logica is uiterst technisch en een soort wiskunde met oplopende complexiteit. Het examen bestond dan ook uit het oplossen van "logica" formules.

Ruud

Ik woon op een groot stalen schip en heb dat heel erg moeten opknappen. Staal betekent dat dat veel in de weg zit tijdens een verbouwing en eruit. Een manier om dat te doen, is snijbranden. bij snijbranden steek je gas in de fik en voeg je zuurstof toe.

Mijn eerste channel ervaring

Ik heb hoorn gestudeerd aan het conservatorium en ben daar jaren lang zwaar professioneel in geweest. Toen ik nog op conservatorium zat, of net daarna, speelde ik veel bij de radio-orkesten als free-lancer. In het toenmalige Radio Symfonie Orkest was mijn leraar 1e hoornist.

Werk: email van student

Deze email kregen we van een student. Ik vind het leuk om (anoniem) te delen, en de student vindt dat ook. Het is eenvoudig en mooi open geformuleerd. Vandaar... ‍

#metoo

In december 2017 doen/deden we een speciale hands on healing dag omtrent het thema van #metoo. Oorspronkelijk had ik een document geplaatst op de webpagina waarin heel veel consequenties genoemd werden. Dat was dermate veel informatie dat sommige lezers volliepen. Ook waren er lezers die de lijst als een soort checklist benaderden en voor zichzelf begonnen af te strepen hoe ze er aan toe waren. Dat was allemaal niet de bedoeling, dus vandaar dat het niet op de webpagina gebruikt is. Ik heb de lijst nog proberen te ordenen, maar het complexe is dat allerlei aspecten in elkaar grijpen. Als ik het echt goed zou willen doen, moet ik er een boek over schrijven, maar die tijd heb ik niet. Evengoed staat er interessante informatie in en het laat ook wel wat zien van onze wereld. Dus: als je dit leest, lees het met een beetje beschouwelijke afstand.

Relatie problematiek

Een goede vriendin, Cindy, is in te woelig relatiewater terecht gekomen met haar partner, Dirk. Een jaar of 9 geleden gelukkig getrouwd maar het laatste jaar is er te veel chagrijn van hem naar haar toe gekomen. Meer en meer kon ze het niet meer goed doen en kreeg ze woede aanvallen over zich heen. Gelukkig heeft ze daar paal en perk aan gesteld en hij woont nu in ieder geval voorlopig op een

Waarom zou je ook...

Soms als ik aan het werk ben, met name achter de computer, dan wil ik nog wel eens verder gaan dan mijn lichaam wil. Eigenlijk weet ik heus wel dat het beter is om te stoppen, maar het moet nu eenmaal af. Dat is het moment dat als er iets mis gaat

Waarom kapelletjes hoog liggen

Onlangs in de Bourgogne werd de reden duidelijk waarom kapelletjes als het even kan hoog op de berg gebouwd worden. Dit had de kapelbouwer namelijk voor ogen: A: "hé, kik, un kappellukke,

De nieuwe website

Eindelijk is hij er dan, de nieuwe site.

Marieke

Mijn moeder is best op leeftijd, heeft verschillende fysieke klachten en gaat een paar keer per week naar ouderen dagbesteding. Ik vroeg onlangs hoe het daar was en zij zei dat ze best ergens mee zat. Marieke was een andere bezoekster daar. Zij was licht dementerend, kwetsbaar.

Banketbakker

Vannacht droomde ik dat ik een soort banketbakker was en in dienst was en leerling was ergens om heel mooie, verfijnde en complexe gebakjes te maken. Aan het eind kreeg ik van de distributeur van gebakjes de opdracht om er nog twee af te leveren.

Trance Medium Energie

In dit artikel kun je iets lezen over Trance Medium energie. Het is een artikel dat ik lang geleden geschreven heb, maar nog altijd ok is.

Jezelf Zijn

Jezelf zijn vanuit een energie perspectief.