Flux

trainingen

team //

Liesbeth

Liesbeth Saaltink

Laatst zag ik een foto met daarboven een quote ‘Value your life’. Dat is eigenlijk in een notendop wat intuïtieve ontwikkeling mij heeft gebracht.  Ik loop veel bewuster door het leven en heb technieken in handen om met de hobbels in het leven om te gaan, waardoor alles veel meer waarde krijgt. Uiteindelijk is voor mij alles wat ik tegenkom in het leven informatie en kan ik het toevoegen of loslaten, op een soepele manier. Wat een rijkdom is dat! En wat een rijkdom als je met minder oordeel door het leven kan wandelen en op die manier mensen kan ontmoeten. Spiritualiteit betekent dan ook voor mij het leven echt leven. En ik vind het opwindend om dat te blijven verfijnen en verder te verdiepen, samen met andere mensen.

Meer

Mijn achtergrond

Ik heb vanuit veel verschillende functies gewerkt in voornamelijk achterstandswijken. Daar heb ik me vooral bezig gehouden met bewonersparticipatie,  renovatie- en sloopprojecten en buurtontwikkeling. Heb nog in een natuurwinkel gewerkt en vervolgens mijn trainings- en coachingsbureau opgezet. Ook allerlei cursussen en opleidingen gevolgd zoals; shiatsu, nlp, en Intuitieve Trainingen in Zutphen. 

Nu ben ik al weer een tijd, samen met Wim, directeur van Flux. Het is altijd mijn droom geweest om iets goeds te doen hier op aarde. Dat is voor mij Flux: een plek, een ruimte, waar mensen bij zichzelf kunnen komen, elkaar kunnen ontmoeten, geheald kunnen worden, maar waar ook opwindende activiteiten en informatie te vinden zijn.

Minder tekst
Wim

Wim Timmermans

Eind jaren -80 had ik mijn opleidingen bij het toenmalige CIO afgerond. Er bleef een onvoldaan gevoel dat er ontbrekende stukken waren. Het klopte nog niet helemaal. In 2000 ging ik naar California om kennis te maken met de basis van energiewerk en kwam terecht bij BPI en Aesclepion. In een zomervakantie deed ik een paar cursussen in beide plekken, maar was vooral gefascineerd door het Trance Medium werk bij Aesclepion. Om daar in te mogen meedoen, moest ik echter de readingopleiding opnieuw doen. Dat betekende nogal wat, want ik had verschillende banen in Nederland, zo een relatie en een eigen huis en hoe kon ik dat allemaal combineren? Ik had het gevoel dat als ik dit pad echt wilde lopen, al mijn verworvenheden op losse schroeven kwamen te staan en dat ik die mogelijk zou verliezen. Dat bleek ook zo te zijn... 

Meer

Ik moest een heleboel regelen om alles bij elkaar te houden, zowel in Nederland als in California. Ik schafte een campertje aan in California en mijn plan was om 5-6 maanden per jaar daar te studeren en daarnaast in Nederland mijn werk te blijven doen met een heel strakke planning.  

De eerste keer dat ik officieel begon, was een intens moment. Ik had alles achter me gelaten in Nederland, wist niet wat er komen ging, en het onthaal was bijzonder kil. Toen ik in het instituut binnen liep, ging het in deze trant: "Oh ja, jij zou hier wat komen doen. Hier is het contract dat je moet tekenen en dat is wat het kost. Hoe ga je betalen?" Een paar minuten later na het tekenen en betalen, werd me succes gewenst en kon ik gaan. In een halve shock liep ik naar een Starbucks. Was dit het nou waar ik alles voor op het spel zette en zoveel in geïnvesteerd had? Hoe had ik dit nou kunnen doen? En toen ik daar blanco naar buiten staarde, begon het tot me door te dringen. Niemand op de hele wereld was geïnteresseerd in deze stap die ik zette. Mijn familie niet, mijn relatie niet, mijn werkgevers niet, zelfs dit instituut en de mensen hier niet. Ik was helemaal alleen met en in deze beslissing. Deze beslissing was de eerste beslissing in mijn leven die helemaal puur voor en vanuit mezelf kwam! Dit was dus mijn hele eigen keuze. Voor het eerst in mijn leven koos ik echt voor mezelf. Wow! De angst dat het een verkeerde keuze was, ging niet helemaal weg, maar de opwinding dat ik een nieuw stuk eigenheid had aangeboord los van alles en iedereen, compromisloos, was een geweldig gevoel.  

Mijn keuze werd ook een groot succes. Ik vond mijn plek in het instituut, deed zoveel mogelijk cursussen en opleidingen en spijkerde in hoog tempo mijn kennis bij. Uiteraard moest ik daarbij hard aan de slag met mezelf en had ik mezelf binnenste buiten te keren. Niet altijd makkelijk want er waren ook zeker intense depressies die zich manifesteerden en die monsters moesten toch aangepakt. Een geweldig avontuurlijke tijd. Ik werd gaandeweg ook goede vrienden met John Fulton, de directeur, inmiddels aan de andere zijde. Uiteraard hadden we het vaak over energiewerk, wat het allemaal betekende en inhield en ik volgde al zijn lessen op ieder nivo van beginners tot vergevorderd. Ik reisde ook regelmatig met hem mee naar andere plekken waar hij les gaf en kreeg daarnaast het opname archief in beheer en luisterde op die manier honderden lessen. In 2006 bracht ik voorzichtig een Trance Medium cursus naar Nederland. Dat ontwikkelde zich snel tot een jaarprogramma. Dat begon met één jaar, maar voor de studenten was het daarmee niet klaar. Die wilden meer en zo kwam er een volgend jaar en weer een volgend jaar, etc. Tot op de dag van vandaag zijn er studenten van het allereerste uur en nog steeds niet verveeld. Dat is bijzonder. Mijn kritische en onderzoekende mind dwong me op andere manieren te kijken en zette me op een pad dat voortdurend naar nieuwe inzichten leidde, ook zeker voorbij aan wat ik geleerd had bij Aesclepion.

Er is een soort van magie hoe het programma zich ontwikkelt en de vraagstukken die zich aandienen. Tot op de dag van vandaag. Ik ervaar daarbij niet (meer) dat ik het allemaal uit mezelf verzin, maar dat er een samenwerking is met een levend organisme. Het curriculum wil zelf ook wat, heeft misschien zelfs een eigen agenda. Dat is ook leren voor mij want soms kan ik het gevoel hebben dat ook ik maar af te wachten heb. Maar dat ligt me ook wel. Ik blijf daardoor altijd ook student en ik vind het heerlijk om te leren. Vragen kunnen stellen, is prikkelender voor me dan antwoorden vinden. Een antwoord is een eindpunt. Ook een rustpunt, zeker, en dat is prettig eraan. Maar een vraag opent weer een deur, het zet in beweging. En een antwoord in dit werk is toch nooit helemaal 100% waterdicht al was het maar omdat iedereen weer anders in elkaar zit.

Gaandeweg kwam ik er achter dat de tijd waarin energiewerk ontwikkeld werd, jaren '70 een behoorlijk effect had op de concepten die gebruikt werden. Maar de tijd is inmiddels anders en om het energiewerk helder te houden, moet het ontdaan worden van die oude concepten. Dat doen we dan ook. De cursussen worden steeds bijgesteld en onderzocht op onhelderheden, zoals aannames die vorig jaar nog waar waren, maar inmiddels niet meer. Anders zou het dogmatisch worden en dat mag niet want het is een levend organisme dat niet opgesloten mag in verouderde ideeën. De studenten creëeren de noodzaak voor mij om te blijven luisteren naar de volgende stap en die te vertalen in woorden en acties. Niet alleen in het tm programma, maar in alle programma's. Het luisteren naar de verschillende inputs, van studenten, van inspiratie, van maatschappelijke veranderingen, van wat dan ook, vind je terug in de benadering van het energiewerk bij Flux in het algemeen.  

Het is een bijzondere reis gebleken die ik nooit verwacht had te maken...

Minder tekst

leraren / supervisor /medewerkers

hebben allen hun helderzienden opleiding afgerond
en volgen (o.a.) het Trance Medium programma.
Daarnaast hebben zij ook andere bezigheden/werkzaamheden.

Nadine

Nadine Elzas

Als kind droomde ik er van om alles te kunnen worden. Ballet danseres, boeken schrijfster, politica. Uiteindelijk werd het een studie journalistiek die helemaal niet vervullend was, omdat mijn interesse in mensen in korte interviews en teksten niet voldoende aan bod kwam. Daarna maakte ik een aantal jaren (o.a. kinder) televisie. Dat kwam al meer in de richting van alles kunnen doen wat je wilt. Het was het begin van commerciële televisie, dus pioniers werk, waarbij niemand oplette op wat wij deden. En je naast redactie werk ook teksten schreef, gasten uitnodigde, live studio werk deed, mee ging op reportage, filmpjes monteerde en programma items bedacht. Al een stuk meer in de lijn van wat ik als kind wilde, alles kunnen uitdragen wat je wil en kan.

Meer

Na de geboorte van mijn jongste zoon ontdekte ik zoiets als 'intuïtie'. Tegen de wil van doktoren in volgde ik het pad met mijn zoon dat mij goed voor ogen leek en het pakte gelukkig ook goed uit. Daarna kwamen er mensen op mijn pad die zeiden 'je moet iets met die intuïtie gaan doen'. Ik begon met veel vraagtekens een intuitieve basiscursus en pas tijdens de healingopleiding kreeg ik de smaak te pakken. Gedurende de reading opleiding dacht ik 'aha hier gaat het dus allemaal om in het leven', herkenning was er. Logischerwijs stapte ik als vanzelf de TM opleiding bij Flux in, waar ik als reading student likkebaardend naar had gekeken. Tegelijkertijd deed ik ook andere opleidingen en begon mijn eigen praktijk in het begeleiden van mensen op hun pad. Had al heel lang de wens om docent te worden bij Flux en die droom is een onderdeel van mijn leven nu. Spiritualiteit haal ik uit allerlei verschillende ontmoetingen op allerlei verschillende lagen met veel aha momenten en daarna altijd een gevoel van dankbaarheid en ontroering dat ik dit allemaal mag mee maken in mijn leven!

Minder tekst
Monique

Monique Pijls

is wiskundige, onderzoeker en ontwerper van onderwijs. 

Flux is voor mij…

Kijken, altijd verder kijken dan mijn neus lang is, -ik zou niet anders kunnen- graven, onderzoeken, zien. En dan loslaten, weten, zonder precies te kunnen vatten wat of wie, een glimp, een kleur, een vage sluier. Wakker worden, sensatie, glinstering. Verbijsterend eigenlijk, wat je allemaal kunt beleven terwijl je op een stoel zit met je ogen dicht. En apart, dat het mij zo goed doet om scherp te krijgen wat ik voor ogen heb.

Meer

Discipline, gewoonweg een stok achter de deur, - ik zou niet anders kunnen- het is weer maandag, dinsdag, woensdag. Wrijving, vragen, waar ben ik in godsnaam mee bezig, peuteren, kruipen en gewoon maar even doorgaan, zeg ik tegen mezelf. Binnenkomen bij Flux, verademing,  wat is de kleur eigenlijk? Oh ja gronding, waar ben ik? Weerstand wordt opwinding, er breekt een vlies.

Verwondering, de avond, kloppend hart, dat magische gevoel voorafgaand aan een healing-moment of les. De tafel dekken –ik zou niet anders kunnen- voor een diner met nieuwe ingrediënten. Ontwerpen, vooruit zien, richting, een wens. De groep, het gebouw luisteren, kijken. Alsof mijn leven ervan afhangt. Weer luisteren, tasten, wie ben jij? Hallo! Een spiegeling, het gevoel binnenstebuiten te worden gekeerd. Verder zwemmen, de diepte in, er breekt iets, schaterend lachen, leven. 

Overdag werk ik bij een hogeschool aan de vraag hoe we kinderen kunnen opleiden tot onderzoekers en ontwerpers van de toekomst. En dan gaat het over wetenschap en techniek. Dat is best andere koek dan aura’s en chakra’s. Maar ook weer niet. Verbeelding, voorstellingsvermogen, wat zie je als je je ogen dicht doet? Dat zijn vragen die ik steeds tegenkom. Ik heb er plezier in om me te begeven op terrein dat net niet bekend en te schaven aan kompas, mijn richting. Samen bouwen, maken, weten dat ik vooruit te stappen heb. Ik vind het een voorrecht om dat allemaal bij Flux mee te maken.

Minder tekst
Marion

Marion Lumens

“Verandering soms is iets veel mooier dan het even daarvoor leek

zou er wat veranderd zijn of kwam het doordat ik niet goed keek?

“ (Veronzinsels)

Het bevragen van mijn waarneming intrigeert me. Ik heb twee heel verschillende studies gedaan, namelijk sociaal pedagogische hulpverlening en kunst- en cultuurwetenschappen. Beide gevoed door een nieuwsgierigheid naar andere visies en perspectieven.

Meer

Wat ligt ten grondslag aan iemands gedrag? Wat is een achterliggend thema bij een dansvoorstelling? Hoe komt het dat twee mensen een kunstwerk heel anders interpreteren? Het in aanraking komen met de ideeën van (cultuur)filosofen stimuleert me om vanuit ander perspectieven te kijken. Het verruimd mijn belevingswereld. 

Bij Flux Trainingen leer ik nog meer bewust te worden van mijn waarneming en om bewust mijn perspectief te verruimen. Als ik mediteer verstillen rondcirkelende gedachten of overwegingen in mijn hoofd. Er ontstaat ruimte, ruimte om neutraal, zonder oordeel naar mezelf of een ander te kijken. Op dat moment ontvouwen zich nieuwe beelden. Een inzicht, een flard van een droom, een wens of een kleur die betekenis draagt... Dit blijft me verwonderen. 

Tijdens en na mijn studies heb ik enkele jaren in de kinderopvang gewerkt. Momenteel werk ik freelance als tekstschrijver en vertaler.

Minder tekst
Paul

Paul Smeets

is afgestudeerd als gedragsbioloog en werkt als universitair hoofddocent en senior onderzoeker. Hij onderzoekt hoe eetgedrag tot stand komt door het bestuderen van de interacties tussen voeding, het maagdarmkanaal en de hersenen in mensen.

Ik ging biologie studeren, omdat ik meer van het leven wilde begrijpen. Filosofie en boeken hadden me geen antwoorden gegeven waar ik iets mee kon. Bij mijn 1e kennismaking met energiewerk was ik gelijk verkocht: dit ging over mij, over hoe de dingen werken en hoe je daar zelf invloed op kan hebben.

Meer

Energiewerk is voor mij een voortdurende inspiratiebron en een onmisbaar onderdeel van mijn bestaan. Het maakt mijn leven veel interessanter. Wetenschappelijke ontdekkingen zijn boeiend en kunnen heel nuttig zijn, maar spirituele ontdekkingen over mezelf en hoe dingen werken ervaar ik als veel waardevoller.

Voor mij gaat spiritualiteit over het ontwikkelen en aanscherpen van eigen kennis over leven, dood en de aarde, het vinden van eigen antwoorden uit eigen ervaring. Dat gaat gepaard met openheid van geest en voortdurende ontwikkeling van inzichten. Heel academisch eigenlijk, maar dan op spiritueel vlak.

Minder tekst
Paul

Patrick van Haren

Ergens in mijn leven, ik was nog vrij jong, ontdekte ik dat het waarnemen van energie mij informatie en richting gaf, waar mijn gedachten dat niet konden. Ik vond de wereld op die leeftijd lastig te begrijpen, ook omdat ik zag dat veel mensen van binnen iets anders voelden, dan dat hun woorden vertelden. Wat heb ik hard gewerkt om me te verbinden met andere mensen, goedkeuring te krijgen, door me aan te passen aan de belevingswereld van anderen.

Diep van binnen was er toen al het besef dat er een betere oplossing is. Dat de belevingswereld van de ene persoon niet perse beter is dan de belevingswereld van een andere.

Dat het voor mij gaat om communicatie en afstemming, om elkaar te ontmoeten op een dieper wezenlijk niveau. Vanuit dat level van contact is er dan eigenlijk altijd gelijk een helende ervaring van erkenning door ‘gezien zijn’. Tegelijkertijd een ervaring van bewuster zijn en helderheid waarin informatie, gevoelens en ervaringen als vanzelf op de plek vallen. Dat is voor mij nog steeds een basis voor healing en reading sessies.

Mijn ontdekkingstocht kenmerkt zich daarom ook door het verbinden van verschillende aspecten van mens-zijn. Ik studeerde af in verschillende universitaire studies (Milieu-technologie, Ontwikkelingskunde, docent VO in verschillende vakken, leidinggeven en coaching). Daarnaast volgde ik opleiding in o.a. Kinesiologie, Tai Chi, een inmiddels erkende HBO opleiding als chakra-therapeut, de opleiding Healer en Reader (CICO/ Omzin) en volg een aantal jaren het Trance Medium programma van Fluxtrainingen. Op dit moment werk ik als leidinggevende in het onderwijs.

Meer

Minder tekst
Gijs

Gijsje Bijsje

Ik houd van worst. Ik houd niet van hard geluid; overdaad aan testosteron mannen; vlaggen; vuurwerk; terassen. Slapen is fijn, wandelen ook. Op het baasje liggen. Achter ballen aan rennen. Ik ben gek op ballen. Soms heb ik een tijdje een favoriete. Zwemmen vind ik ook fijn. Had ik al worst genoemd? Ik krijg het nooit, is wel jammer.

Ons beste teamlid is sinds 12 juli 2021 niet meer. Hij is bijna 14 jaar oud geworden. We missen hem.

Meer

Woef.

Minder tekst