Hoog sensitief

Hoogsensitiviteit  

Laatst zag ik een filmpje van mijn lagere schoolklas. Jaren 80, allemaal bloempotkapsels en esthetiek was niet echt een ding zal ik maar zeggen. Wat mij vooral opviel was dat iedereen veel langzamer bewoog en het contrast met nu was groter dan ik eigenlijk dacht.   De snelheid van deze tijd voel je eigenlijk direct als je met de auto ergens heen rijdt.  En ook bij de overload aan beelden die je dagelijks ziet, kan je die druk en snelheid ervaren. Hoogsensitiviteit ontstaat in mijn beeld voor een groot deel door die snelheid, druk en overload aan beelden. ‘Maar je bent toch hoogsensitief, je kunt daar toch niets aan veranderen?’ Ik wil er graag iets meer over uitleggen. 

De taal van spirit en lichaam

Bij Flux werken we met het beeld: we zijn spirit en hebben een lichaam. De taal van spirit is anders dan de taal van het lichaam. Lichaam communiceert door middel van emoties en sensaties. Die emoties en sensaties zijn neutraal, er zit geen oordeel aan vast en ook geen analyse. Het analyseren van emoties doen we meestal met onze ratio, omdat die ratio het liefste alles wil verklaren. De taal van spirit gaat door middel van beelden. We kijken naar een beeld en doen daar wel of niet wat mee. We kunnen ook een nieuw beeld creeren als we iets graag willen hebben of verwezenlijken. Dat beeld is dan richtinggevend. 

Spons 

Wat gebeurt er nou met mensen die ervaren dat ze hoogsensitief zijn. Alle (nieuws) beelden die je gedurende een dag ziet en dat zijn beelden van social media, krant, tv en de ontmoetingen die je hebt met mensen, sla je als een spons op in je aura. Je aura is je ruimte om je heen, je uitstraling. Als je die beelden niet goed kunt verwerken of weer los kunt laten, dan krijg je een overload aan beelden van anderen in je ruimte. En op dat moment is er minder plek voor jouw energie, jouw eigen kleur. 

Overprikkeling 

Door die overload aan beelden van anderen in je ruimte, raakt je lichaam overprikkeld en bij elk beeld dat erbij komt, geeft je lichaam steeds meer prikkels af door middel van emoties en sensaties. Die sensitieve reacties zijn eigenlijk een signaal dat er een overload aan beelden is opgeslagen die niet van jou is. Naar mate je meer en meer opslaat, kun je ook minder makkelijk aanvoelen wat nou eigenlijk je eigen energie is of wat jij zelf prettig vindt, of welke keuzes je wilt maken. Je kunt daar eindeloos over nadenken en misschien het gevoel hebben dat je geleefd wordt in plaats van dat jij je leven leeft. 

Eigen energie, eigen flow 

Bij Flux leer je technieken om je ruimte te verhelderen, zodat je weer meer je eigen energie kunt gaan stromen.  Wat er dan gebeurt, is dat je je steviger en zekerder gaat voelen. De communicatie met je lichaam wordt ook helderder waardoor de overprikkeling minder wordt en je je sensitiviteit effectiever kan inzetten. En belangrijk, je krijgt vooral ook weer het gevoel dat je control hebt over je leven, waardoor je makkelijker keuzes kunt maken en je richting kunt bepalen. En dat is veel plezieriger!

Google+ has been discontinued. To ensure a better user experience, please consider removing this element from your site.

Alle blogs van

Liesbeth

Verbazing

Ik ben al best een tijdje bezig met energiewerk, maar blijf me verbazen over de uitwerking ervan. Afgelopen week hielp ik een dame die een belangrijk praktijkexamen moest doen. De vorige keer was ze op dubieuze wijze gezakt, de docent had namelijk aan het einde van die toets gezegd: “Ik weet nou eigenlijk niet of ik je zal laten slagen of zakken.” Ze had daar een behoorlijke knauw van gekregen.

Hoog sensitief

Laatst zag ik een filmpje van mijn lagere schoolklas. Jaren 80, allemaal bloempotkapsels en esthetiek was niet echt een ding zal ik maar zeggen. Wat mij vooral opviel was dat iedereen veel langzamer bewoog en het contrast met nu was groter dan ik eigenlijk dacht.