Flux

trainingen

Opstellingen //

Een kijkje in je

innerlijke wereld

In januari 2023 zijn we gestart met een nieuwe reeks opstellingen. Je kunt je steeds inschrijven voor een module van 3 vrijdagen. Daarnaast kun je ook besluiten om een losse dag te volgen. Op deze dagen dagen kun je een opstelling meemaken als opsteller of als participant.

TRADITIONELE OPSTELLING
In een traditionele opstelling kijk je naar je familie van herkomst. Wat is mijn plek, wordt alles en iedereen erkend, hoor ik er bij en is er een goeie balans tussen geven en nemen. Je kunt zeggen dat als aan een van deze fundamenten niet voldaan is, het systeem wiebelig wordt. Deze fundamenten zijn dan ook de basis voor ieder goed lopend systeem. Een systeem kan je familie van herkomst zijn, het bedrijf waar je voor werkt, de tennisclub waar je lid van bent etc. Ieder systeem rust op deze bovengenoemde pijlers. Je werkt in iedere opstelling toe naar: ieder heeft zijn/haar plek, iedereen wordt erkend, iedereen hoort erbij en er is gevoelsmatig een balans in geven en nemen.

INNERLIJKE DELEN

In een opstelling met innerlijke delen kijk je naar je innerlijke familie en daarbij zijn de volgende vragen belangrijk. Wie ben ik? Wat wil ik? Wat heb ik nodig? Drie vragen die zo simpel klinken, maar soms zo moeilijk te beantwoorden zijn. Er zijn van die momenten dat je je heel aanwezig voelt, weet welke kant je op wilt, makkelijk beslissingen kunt nemen en vol energie in het leven staat. Maar we kennen ook de momenten dat we twijfelen over de kleinste dingen en het moeilijk vinden om te kiezen wat het beste bij ons past. Op dat soort momenten is er de kans dat je overschaduwt bent door een intern deel. Het gevoel dat je nog verbinding met je intuïtie hebt is dan even kwijt.

Iedereen heeft veel verschillende soorten interne delen. Een deel dat kritisch is, een deel dat perfectionisme nastreeft, een deel dat liever luiert etc. Al dit soort delen hebben een beschermende functie, ze zijn ooit in het leven geroepen om een kindsdeel dat in pijn is, te helpen afschermen. Dat kindsdeel is dus ook een deel van jou, net als zijn of haar beschermer.

Als alle delen gehoord en gezien zijn en de gevoelens doorvoeld zijn in een opstelling, kom je weer meer terug bij jezelf. Daardoor kun jij dichter bij je intuïtie komen en ontstaat er meer richting voor wat jij wilt en nodig hebt.

NADINE ELZAS

De opstellingen worden begeleid door Nadine Elzas. Nadine heeft de afgelopen 10 jaar, de basis opleiding systemisch werk gedaan. In Berlijn deed ze Systemic Rituals bij Daan van Kampenhout. In München de jaartraining IoPT, intention oriented psychotrauma therapy door psycholoog Franz Ruppert. In Oslo de training IoPT door Marta Thorsheim.

Gisteren een hele mooie dag Familie-opstellingen gehad bij Flux Trainingen vakkundig begeleid door Nadine Elzas.

Carla S.
Meer testimonials
Minder
Naar alle testimonials
We zijn niet up to date met het plaatsen van testimonials.

voor wie

Open als je Training 1a hebt gedaan. Of als je bekend bent met energiewerk of opstellingen.

praktisch

Twee opstellingen en oefeningen tussendoor.

data

Er is op dit moment nog geen cursus gepland.

klik voor kalender

prijs

reeks van 3: 270 euro
losse dag: 100 euro